Autostrada Ploieşti-Braşov intră intr-o zodie mai bună – vor începe negocierile ...

Autostrada Ploieşti-Braşov intră intr-o zodie mai bună – vor începe negocierile contractului de realizare a investiției!!

0 240

Guvernul va începe în caterva zile, negocierea clauzelor contractului de parteneriat public-privat pentru construirea autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov. Anunțul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă a miercuri, la startul ședinței de guvern.

Iată intervenția premierului
„Facem progrese în privinţa autostrăzi Ploieşti – Comarnic – Braşov, o investiţie aşteptată de români, foarte importantă pentru susţinerea dezvoltării economice.
Deşi guvernele anterioare au promis că vor realiza această autostradă şi au făcut şi refăcut studiile de fezabilitate, noi numai în câteva luni am ajuns la faza finală a achiziţiilor publice.
Recent, conform termenului limită stabilit, o asociere de firme cu vaste experienţe în domeniul infrastructurii a depus oferta detaliată pentru construirea şi operarea în parteneriat public privat autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov.
Comisia de evaluarea deschis oferta, se verifică documentaţia iar în scurt timp va începe negocierea clauzele contractului de parteneriat public privat”, a declarat Viorica Dăncilă.

Vă reamintim că în luna decembrie a anului trecut, Viorica Dăncilă anunţa că termenul realist pentru finalizarea autostrăzii Comarnic- Braşov este anul 2024, dar speră ca şantierul să fie gata mai devreme, în condiţiile în care la începutul lui 2019 va fi desemnat constructorul câştigător.

Drumul Express Craiova-Piteşti
Premierul a afirmat că Executivul va adopta un proiect de hotărâre pentru declanşarea procedurilor de expropiere pentru primul tronson al drumului Express Craiova-Piteşti, de 17.7 km.
„Tot în domeniul infrastructuri astăzi vom adopta o hotărâre pentru declanşarea procedurilor de expropriere pentru primul tronson al drumul Express Craiova – Piteşti care va avea 17,7 km.
Sumele estimate pentru despăgubirile ce vor fi acordate pentru imobilele proprietate privată aflate pe traseul viitorului drum expres aproximativ 4 milioane de lei sunt alocate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor. Drumul va avea 4 benzi pe circulaţie şi va ocoli oraşele de pe traseu Balş şi Slatina”, a mai spus premierul Viorica Dăncilă.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.