Autostrada Comarnic-Brasov – Strabag contesta licitatia

Autostrada Comarnic-Brasov – Strabag contesta licitatia

0 104

Grupul austriac Strabag a contestat rezultatul licitatiei pentru construirea tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, castigata de consortiul format de companiile Vinci (Franta) – Aktor (Grecia), a declarat agentiei MEDIAFAX Adrian Ionescu, director in Ministerul Transporturilor.
Ionescu, directorul Directiei de infrstructura rutiera si concesiuni, nu a prezentat motivele invocate in contestatie de Strabag.
Ministerul Transporturilor a anuntat miercuri ca licitatia a fost castigata de consortiul format din companiile Vinci Concession, Aktor Concession, Vinci Construction Grand Projets si Aktor, valoarea contractului fiind de 1,5 miliarde euro.
Acesta este primul contract de constructie prin concesiune a unui tronson de autostrada. Concesiunea este pe o perioada de 30 de ani.
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca lucrarile de constructie vor incepe in 2010 si vor dura patru ani.
La licitatia pentru construire tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov au participat trei consortii, respectiv Vinci Concession – Aktor Concession – Vinci Construction Grand Projets – Aktor, Strabag – Egis Projects – Eurovia Construct International – Housing&Construction Holding si Bilfinger&Berger – Porr.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.