Autostrada Comarnic-Braşov nu se mai face cu Banca Mondială

Autostrada Comarnic-Braşov nu se mai face cu Banca Mondială

0 174

Este una din concluziile şedinţei Comisiei de Transporturi de joi de la Sinaia, care a decis că de proiect se va ocupa tot şeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care a coordonat şi eşecurile anterioare din 2004, 2009 și 2015

Este una din concluziile şedinţei Comisiei de Transporturi de joi de la Sinaia, care a decis că de proiect se va ocupa tot şeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care a coordonat şi eşecurile anterioare din 2004, 2009 și 2015.
Pregătirea proiectului cu Banca Mondială a fost anunțată în toamna anului trecut de Guvernul Tudose ca o mare reușită. Se pare că acum Guvernul Dăncilă renunță la proiect.
În mod incredibil, susțin membrii USR, soluția PSD este tot parteneriatul public-privat, încercat de 3 ori până acum, în 2003-2005, 2007-2009 și 2013-2015. Mai mult, cel care se va ocupa este același om care a mai coordonant trei eşecuri ale proiectului, șeful CNAIR, Narcis Neaga.
„Este pur și simplu halucinant cum de trei ori PSD-ul cu același om a băgat acest proiect în gard după care a venit, s-a bătut cu pumnul în piept, iar acum renunță din nou la acordul cu Banca Mondială și continuă pe mâna lui Narcis Neaga pe același proiect care a eșuat și în trecut” spune deputatul USR Tudor Benga.
Narcis Neaga nu confirmă că proiectul va fi coordona de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere dar spune că nu se va putea susține din taxele de trafic.
Până când guvernanţii vot catadicsi să construiască autostrada Cormanic-Brașov, şoferii vor continua să petreacă ore în şir în aglomeraţia infernală de pe Valea Prahovei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.