Autostrada Bucureşti – Braşov, Autostrada Braşov – Bacău şi Autostrada Nordului,...

Autostrada Bucureşti – Braşov, Autostrada Braşov – Bacău şi Autostrada Nordului, votate în Senat!

0 264

În Parlament, Senatul a adoptat, în calitate de primă cameră sesizată, trei propuneri legislative privind aprobarea obiectivelor de investiţii, autostrada Bucureşti – Braşov, autostrada Braşov – Bacău şi autostrada Nordului.

Documentele, care primiseră raporturi de respingere în comisia de specialitate, au întrunit voturile necesare adoptării din partea tuturor grupurilor parlamentare.

Titus Corlăţean: Grupul senatorial PSD a votat pentru această inițiativă legislativă, pentru că într-adevăr autostrăzile sunt o prioritate pentru statul român. E și un semnal politic pe care îl transmitem, da, noi suntem serioși şi, în ciuda obstacolelor, continuitatea în proiecte – indiferent de guvernare – legate de dezvoltarea infrastructurii mari în România este o condiție esențială pentru dezvoltarea acestei țări, dacă vorbim între oameni serioşi. Dacă nu, facem fake news-uri în continuare și ne războim și nu câștigă nimeni nimic.

Cele trei obiective ar urma să fie finanţate din bugetul Ministerului Transporturilor, dar şi din fonduri europene aferente exerciţiului financiar 2019-2024.

Termenul de execuţie al celor trei autostrăzi este de la trei la cinci ani, din momentul intrării în vigoare a actelor normative. Documentele merg acum la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.