Autorizatii de munca romanesti pentru straini

Autorizatii de munca romanesti pentru straini

0 90

Pentru ca forta de munca neaosa se diminueaza pe zi ce trece din cauza exportului masiv de muncitori si specialisti, guvernul Romaniei s-a gandit ca trebuie contrabalansat acest deficit.


De aceea, in cursul zilei de miercuri, s-a stabilit, printr-o hotarare de guvern, sa fie eliberate 10 000 de autorizatii de munca noi pentru strainii care doresc sa se incadreze in munca in Romania. Aceste autorizatii sunt eliberate de catre Oficiul Roman pentru Imigrari.


Actul normativ mai prevede ca autorizatiile de munca ce vor fi eliberate in anul 2008, precum si autorizatiile eliberate anterior intrarii in vigoare a hotararii pot fi prelungite in conditiile prevazute de lege.


?In functie de cerintele pietei muncii, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse poate elabora programe speciale vizand facilitarea sau restrangerea, dupa caz, a accesului anumitor categorii profesionale de straini. I


n anul 2007 a fost aprobata eliberarea a 12.000 de autorizatii pentru accesul pe piata muncii din Romania si au fost eliberate aproximativ 5.500.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.