Autoritatile locale nu au primit „semnal” din partea TVR

Autoritatile locale nu au primit „semnal” din partea TVR

0 70

Primarul Brasovului, George Scripcaru, crede ca nu se va mai putea organiza Cerbul de Aur in acest an la Brasov, declarand ca a asteptat cele zece zile, dupa discutia cu reprezentantii TVR din 10 iulie, sa primeasca un raspuns, iar presdintele liberal al Cosiliului Judetean, Aritotel Cancescu a recunoscut ca nu a avut timp sa se ocupe de Cerbul de Aur, transmite corepondentul NewsIn.


„Noi suntem dispusi sa punem la bataie 300.000 de euro pentru organizarea acestui festival la Brasov, in ceea ce ne priveste. Si maine, daca se organizeaza, noi suntem pregatiti. Insa, in termenul specificat de conducerea TVR, nu am primit un raspun. S-a convenit, pe 10 iulie, ca TVR va incerca sa obtina? fonduri de la Guvern, dar raspunsul televiziunii nationale a intarziat sa apara, dupa zece zile”,? a explicat Scripcaru. Primarul a declarat ca nu a primit nici un fel de adresa oficiala sau neoficiala de la TVR si s- aratatat, oarecum surprins de afirmatiile directorului TVR.


In schimb, presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, care anuntase, la randul sau ca ar exista o sansa pentru organizarea editiei 2007 a Cerbului de Aur, aratandu-se dispus sa aloce o suma care sa acopere o mare parte din totalul necesar organizarii Festivalului la Brasov, a recunoscut ca nu a vut timp sa se ocupe indeajuns. „Nu sunt convins ca mai avem timp sa organizam ceva, dar sunt sanse sa avem festival in acest an. Eu am cerut premierului Tariceanu sa aloce un milion de euro la rectificarea bugetara din aceasta luna, iar noi si Primaria Brasov ar trebui sa acoperim circa 700.000 de euro”, a afirmat Cancescu pe la mijlocul lunii iulie. Insa, marti, seful Executivului CJ Brasov nu a mai avut aceasi parere si a sutinut ca nu a fost contactat de conducerea TVR pentru organizarea evenimentului in acest an.


Presedintele – Director General interimar al TVR, Alexandru Sassu, precizeaza ca data limita pana la care televiziunea publica si autoritatile locale din Brasov au convenit sa caute solutii pentru obtinerea fondurilor necesare organizarii festivalului „Cerbul de Aur” a fost 31 iulie.


?


Intalnirea cu autoritatile locale din Brasov cu privire la organizarea festivalului „Cerbul de Aur” a avut loc marti, 10.07.2007 a.c., la initiativa presedintelui – director general interimar al TVR in conditiile in care acest proiect fusese abandonat pentru anul 2007. „Noi ne-am facut datoria sa incercam sa salvam editia de anul acesta insa se pare ca ea nu a trezit suficient interes pentru potentialii finantatori”, afirma directorul general interimar Alexandru Sassu.


Alexandru Sassu spune ca suma estimativa necesara organizarii festivalului ar fi fost 1,5 milioane euro, subliniind ca numai sumele avansate initial de autoritatile locale nu ar fi fost suficiente. „Am anuntat de la bun inceput autoritatile locale faptul ca TVR nu are aceasta suma”, precizeaza directorul general interimar al TVR.


?


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.