AUTONOMIA, UN TROC INTRE ORBAN SI BASESCU?

AUTONOMIA, UN TROC INTRE ORBAN SI BASESCU?

0 249
Pe burtiera unei emisiuni Tv.a aparut titlul de mai sus : „Autonomia, troc Orban – Băsescu?”. Răspunsul , prezentat pe site-ul Vocea Rusiei ( încă pe 31 iulie 2012 ) în articolul intitulat „Ce a promis Băsescu lui Orban?”a fost DA! Cu toate reacÅ£iile vehemente dîn presa basistă lucrurile nu au putut fi contazise. Este interesant că majoritatea analiÅŸtilor preocupaÅ£i (cel puÅ£in declarativ) de integritatea teritorială a României, nu doresc să recunoască câteva aspecte evidente pentru cei care au fost niÅŸte propagandiÅŸti fideli ai …„idealurilor euroatlantice”. Ideea că întregul "conflict" din Harghita ÅŸi Covasna ar fi o problemă româno-maghiară, este aberantă.
Numai dl. Basescu a fost in stare sa vorbeasca cu Orban despre… "sa lasam PARTILE sa se lamureasca intre ele". Despre care "parti" vorbeati cu premierul Victor Orban, stimate presedinte? Guvernul Romaniei pe de-o parte si …UDMR dincolo? Pe ce lume sunteti, d.le presedinte al Romaniei? La "consfatuirea" de la Tusnad, unde Csibi Barna va cerut pasaportul de intrare in Tinutul Secuiesc? Umilitor pentru orice roman, si dezgustator pentru un presedinte fara demnitate!
Contextul actual al procesului de creare a preconizatei structuri supranaÅ£ionale ÅŸi federative ale viitoarelor State Unite ale Europei, presupune atomizarea subterana a statelor nationale europene existente. IndependenÅ£a Cataloniei, care nu …se va separa de Spania prea curand pentru ca si acolo lumea a inceput sa se dumireasca in fata pericolului comun. Nici referendumul pentru independenÅ£a ScoÅ£iei, nu va mai fi posibil prea curand, aceste manevre nefiind altceva decât proiecte-pilot de dezintegrare a statelor europene în vederea creării unei organizări administrative uniforme. De aceea se incearca "experimentul' in Estul european!
Uniunea Europeană în forma federalizată despre care a tot vorbit Traian Băsescu ar trebui sa fie o structură ce poate fi descrisă ca…un stat cu 150 de landuri ÅŸi un singur centru de comandă la Bruxelles. În aceste condiÅ£ii, "increarea" unor structuri teritorial autonome si în cadrul României, este un "proces" care s-ar înscrie… în trendul european. În curând, vor deveni vizibile ÅŸi alte operaÅ£iuni de acelaÅŸi gen. TendinÅ£ele separatiste din nordul Italiei vor începe să se facă simÅ£ite în viaÅ£a politică. Urmează Å¢ara Bascilor, Bohemia, Moravia etc.
Programele de promovare a medievalelor „identităţilor regionale europene” sunt deja în faze avansate de pregătire. Deloc surprinzător, principalii susÅ£inători ai spargerii statelor sunt baronii locali, adicăelitele regionale în care centrul de la Bruxelles găseÅŸte aliaÅ£i fideli în lupta cu elitele naÅ£ionale. Pentru un baron local, dezintegrarea statului aduce numai avantaje: bugetul creÅŸte, statutul creÅŸte, posibilităţile cresc, responsabilităţile se reduc, iar controlul din partea capitalei naÅ£ionale devine aproape nul. Deloc întâmplător, „federalizatorii” Europei aleg regiunile cele mai vulnerabile ÅŸi cele mai problematice gen Catalonia, ScoÅ£ia, HarCov pentru crearea de precedente care apoi vor fi uÅŸor de transformat din excepÅ£ii, în reguli.
Problema autonimei teritoriale nu are nicio legătură cu relaÅ£iile dintre BucureÅŸti ÅŸi Budapesta, fiind legată ombilical de relaÅ£ia de obedienţă pe care România o are, prin Basescu, faţă de Bruxelles. Să facem un experiment mintal: dacă mâine, José Manuel Barroso declară căRomânia trebuie să acorde autonomie teritorială Å¢inutului Secuiesc, invocând drepturi ale minorităţilor sau alte poveÅŸti din categoria „valorilor europene”, ce va face guvernul de la BucureÅŸti? Are cum să se opună acestui dictat? S-a elaborat cumva vreun „plan de contingenţă” pentru această situaÅ£ie? Desigur, se vor găsi mulÅ£i analiÅŸti din zona pro-USL care vor susÅ£ine că aÅŸa un Dictat din partea UE este ceva imposibil, La fel cum au susÅ£inut că este imposibil ca decidenÅ£ii de la Bruxelles să arunce la coÅŸ voturile a 7,4 milioane de alegători români în vara anului 2012,care au votat Da,plus aproape un milion care au votat NU.!
Din pacate,România ÅŸi-a pierdut suveranitatea politică ÅŸi economică. Suveranitatea politică a fost transferată chiar de catre presedintele tarii, catre Washington ÅŸi Bruxelles.Un ambasador a dictat la Bucuresti ,mai rau decat generalul Visinski ,in 1945! A fost vre-un Referendum de acceptare a acestor umilinte? Ce-ar fi sa-l incercam acum,dupa atatea umilinte nationale la care am fost supusi? Suveranitatea economică este în mâinile FMI , care ia decizii în privinÅ£a programelor de privatizare pe nimic,in perioada de criza ÅŸi a deturnarii parametrilor bugetari. Dezintegrarea teritorială este pasul următor ÅŸi aproape inevitabil. Inevitabilitatea provine din faptul că la BucureÅŸti nu există politicieni capabili să aplice „soluÅ£ia Cameron” în relaÅ£ia cu Uniunea Europeană.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.