Automobile electrice de la Renault-Nissan

Automobile electrice de la Renault-Nissan

0 55

Marea problema care macina omenirea la ora actuala pare a fi poluarea. Si cum una dintre sursele cele mai importante ale poluarii sunt noxele emise de autovehicule, in lume a inceput, de o buna perioada de timp, o lupta intre marile firme fabricante de autovehicule. Marele tel al acestor firme este realizarea unei masini electrice, care sa polueze cat mai putin si care sa fie, financiar vorbind, la indemana oricui.
Ultimii intrati in aceasta mare cursa sunt cei de la grupul Renault-Nissan, care au anuntat ca vor investi intre 500 de milioane si un miliard de dolari in productia de automobile electrice. Anuntul a fost facut de catre Shai Agassi, fondator si director general al proiectului israelian Better Place. Renault-Nissan si Better Place au incheiat un acord in care se prevede productia de serie a masinilor electrice, in cadrul unui proiect care vizeaza dezvoltarea unor surse alternative de energie si reducerea dependentei de petrol. Better Place va construi primele baterii in Israel si Danemarca, urmand sa le lanseze pe piata in 2010.
Compania DONG Energy din Danemarca si-a manifestat intentia pentru acest proiect, semnand o scrisoare de intentie cu Better Place pentru lansarea pe piata daneza a masinilor propulsate electric, bateriile urmand sa fie incarcate folosind energie eoliana.
DONG Energy este cel mai mare operator marin de energie eoliana la nivel mondial, cu mai multe unitati in Danemarca si Marea Britanie. Acordul dintre Better Place si Renbaul-Nissan prevede ca Renault va pune la dispozitia Better Place vehiculele, in timp ce Nissan a creat o baterie pe baza de litiu. Pentru acest proiect vor fi folosite si baterii produse de A123 Systems. Bateriile vor cantari 200 de kilograme, vor avea o autonomie de functionare de 160-200 de kilometri, inainte de a fi reincarcate sau schimbate.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.