Autobuze nou-noute la Brasov

Autobuze nou-noute la Brasov

0 92

Deoarece Brasovul a fost decretat Capitala Verde a Romaniei si concureaza pentru un titlu si mai important de Capitala Verde a Europei, era normal sa fie luate masuri in acest sens.
Astfel, companie mijloacelor de transport in comun, RAT Brasov intentioneaza achizitionarea unor autobuze „eco”.
Regia Autonoma de Transport (RAT) Brasov va organiza pe 17 iunie o licitatie pentru achizitia in leasing a 15 autobuze noi, cu norma de poluare Euro 5, se arata intr-un anunt lansat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Valoarea contractului este de 15,45 milioane de lei (3,8 milioane de euro) fara TVA. Potrivit anuntului, fondurile necesare pentru achizitionarea autobuzelor va fi acoperita din surse proprii ale regiei si subventii de la bugetul local, potrivit Ziarului financiar, citat de www.brasovultau.ro
Autobuzele pe care RAT intentioneaza sa le achizitioneze vor trebui sa aiba o capacitate de transport de minim 95 calatori, din care 27-35 pe scaune.
Ele „vor fi dotate cu un sistem vizual si auditiv de informare a calatorilor amplasat in interiorul salonului format din indicator vizual de tip LCD care sa afiseze denumirea statiei sau alte mesaje text prin rulare, instalatie completa care va include un microfon pentru informarea calatorilor ce va fi comandat de la postul de conducere si va avea difuzoare in compartimentul calatorilor. Sistemul audio va fi prevazut cu dispozitiv pentru anuntare automata a statiilor. De asemenea, autobuzele vor trebui sa fie dotate cu radio CD player cu MP3, camere video pentru supravegherea la fiecare usa, cu posibilitatea inregistrarii, stocarii si descarcarii imaginilor, echipament de transfer date wireless si software pentru gestionarea, programarea sistemului si autotest”, potrivit sursei citate.
RAT Brasov detine in prezent 202 autobuze si 45 de troleibuze.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.