Autobuze care functioneaza pe baza de ulei alimentar

Autobuze care functioneaza pe baza de ulei alimentar

0 257

Cercetatorii englezi se pot lauda cu unda dintre cele mai inedite inventii a ultimilor ani. Acestia au descoperit un fel de combustibil alternativ care are o dubla intrebuintare: fie il folosim in tigaie pentru gati, fie il punem in rezervorul autovehiculului din dotare pentru a-l porni. Acest combustibil este uleiul.
O retea de autobuze aprovizionate cu ulei alimentar reciclat va fi lansata in Cambridge, Marea Britanie.
Cele 20 de vehicule vor fi puse in circulatie pe o linie scoasa din uz, care va avea o lungime de 16 de mile, cea mai mare de acest gen din lume.
Proiectul celor de la Cambridge se va concretiza incepand cu luna aprilie a anului viitor, scrie publicatia britanica „The Telegraph”.
Cele 20 de autobuze vor fi alimentate cu ulei gatit reciclat sau cu grasime animala. Utilizarea acestui gen de combustibil reprezinta o premiera mondiala, uleiul reciclat nemaifiind folosit anterior pentru un sistem de transport urban. Tehnologia a fost testata anterior in cadrul unui proiect-pilot in Kilmarnock. Combustibilul necesar pentru aceste vehicule va fi produs in Scotia.
Reteaua de transport va fi compusa din 20 de autobuze simple si double-decker.
Proiectul autoritatilor din Cambridge are, pe de o parte, scopul de a reduce emisiile poluante si isi propune, pe de alta parte, sa ii determine pe soferi sa renunte la masinile personale in favoarea mijloacelor de transport in comun.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.