Austriecii, prin OMV, vor TOT gazul pe care îl vor extrage din...

Austriecii, prin OMV, vor TOT gazul pe care îl vor extrage din Marea Neagră!!!

7 96

De data asta chiar e extrem de grav! Sincer, nu aș fi vrut să vă enervați în acest tomnatic weekend, însă cred că e important să vorbim pe scurt despre culmea nesimțirii.
Culmea nesimțirii arată astfel: săptămâna viitoare, șeful OMV Austria vine în România pentru a negocia cu președintele și guvernul.
Știți ce vor cei de la OMV să „negocieze”? Modificarea (din nou) Legii Offshore, astfel încât OMV să aibă dreptul de a exporta TOT gazul pe care îl va extrage din Marea Neagră, fără a fi nevoită să mai acorde drept de preemțiune României!
Practic, OMV e nemulțumită că actuala lege Offshore stipulează că gazul extras din apele teritoriale ale ROMÂNIEI, deci resursă care aparține de drept ROMÂNIEI, trebuie gestionat astfel încât prima oară să acopere necesarul de consum al românilor, iar ce rămâne poate pleca spre a fi vândut pe piețele din vest (Austria, Germania etc). Ei bine, OMV nu vede lucrurile astfel.
OMV consideră că gazul extras din România trebuie exportat în totalitate spre vest, obligând astfel România, stat aflat pe locul 2 în UE la capitolul rezerve de gaze naturale (Olanda e pe 1), să importe în continuare gaz din alte locuri. Dar nu la OMV e culmea tupeului. În final, OMV e o societate comercială, deci are dreptul să ceară orice, oricui. O companie care, vă reamintesc, aparține Austriei, unicul stat care refuză cu obstinație să permită accesul României în spațiul Schengen.
Companie pe care oricum Guvernul României a scutit-o anul acesta de plata taxei de solidaritate, deși a făcut un profit de peste 2,5 MILIARDE DE EURO, exploatând resursele de petrol ale ROMÂNIEI. CULMEA TUPEULUI e că liderii politici ai României au acceptat această întâlnire, fiind pentru a 3-a oară când Legea Offshore ar fi modificată în defavoarea României și în interesul OMV-AUSTRIA.
Prima oară au modificat legea dată de Dragnea, astfel încât redevențele cuvenite României să fie scăzute până la o sumă infimă.
Apoi, au modificat din nou legea, au scăzut impozitul pe veniturile suplimentare (ceea ce produce creșterea costului pentru consumatorul final), iar compania nu mai e obligată să angajeze preponderent localnici, cum prevedea legea în forma dată de Dragnea.
Acum, cu sprijinul politicienilor români, OMV ar ajunge să se 3.14ȘE la propriu pe România, luând gazul românesc pentru a-l exporta în totalitate spre vest, indiferent dacă nevoile de consum ale României sunt acoperite sau nu!
Dacă nici acum, în al doisprezecelea ceas, nu vă treziți, nu luați urgent măsuri pentru a-i opri pe acești ticăloși să trădeze (pentru a câta oară?) INTERESUL NAȚIONAL, vă rog să nu vă mai mirați când alte state ne sabotează (alde Austria sau Olanda), când întreaga Uniune Europeană sau când toți partenerii (strategici sau nu) ne tratează ca pe o gloată de slugi proaste și exagerat de obediente.
Asta suntem, fiindcă ăștia sunt cei care ne reprezintă azi: Klaun Golfhannis, Marcelino&comp. Sunt atât de proști încât ei nici măcar nu vând țara asta. Ei o dau pe daiboj.
Mai țineți mine că l-ați imolat pe Ceaușescu, acuzându-l de TRĂDARE, fiindcă v-a lăsat un stat independent, cu resurse și industrie, o țară fără datorii?
Pe el l-ați ucis că a servit țara, în vreme ce pe ăștia care o demantelează, o sabotează și v-o distrug îi votați? Cu toată dragostea, sunteți deosebit de proști, domnilor!
Apropo, vă aduc la cunoștință și faptul că, saptămâ aceasta, Comisia Europeană a ridicat restricțiile de vânzare a toxicelor grâne ucrainene în Europa. Ca răspuns, Polonia, Slovacia și Ungaria au anunțat deja că vor impune propriile restricții, pentru a-și proteja fermierii și populația.
În schimb, România, prin vocea securistului Sorin Grindeanu, anunță că se va da de ceasul morții pentru ca grânele contaminate ale Ucrainei să se vândă cât mai bine și mai scump pe teritoriul românesc. „Vom fi alături de Ucraina până la capăt!”, a afirmat Grindeanu.
Până la capătul nostru, al României, care se îndreaptă spre faliment – economic, politic (neîncrederea în sistem e la cel mai scăzut nivel din istorie), moral ș.a.m.d. Vă rog să citiți link-urile pe care le las în comentarii pe tema asta.
Repet: Săptămâna viitoare, o delegație condusă de șeful OMV se întâlnește cu liderii României, pentru a bate ultimul cui în sicriul unde zace independența acestui stat.
Noi ce facem?!
Weekend plăcut, excelențelor!

Autor: Dinu Popescu 
Sursa: facebook.com

COMENTARII

 1. nu sint nesimtiti OMV ci ai ”nostri” care le permit , sau altfel ,prost e ala care da nu ala care cere .

  • Liberalii și toți aliații lor trebuie băgați în pușcărie pentru furt și fascism, asta ar trebui sa facem

   • A uitat „Q”-ul.
    Nu că nu ai avea dreptate în ceea ce-ai scris. De fapt doar 50%. Ce „fascism” vezi tu?
    Este doar hoție, prostie, lașitate și ticăloșie.

 2. nu îl mai pomeniți pe criminalul de ceaușescu,tot o țineți cu criminalul ăla care personal a împușcat țărani români în Vrancea pentru că se opuneau colectivizării.pe chivu stoica cine l-a ucis? un hoț de rând arestat la Brașov pentru că furase o valiză din piele (care avea o oarecare valoare intrinsecă) și care fusese abandonată în gara din Brașov pentru că era plină cu afișe de propagandă comuniste.habar nu avea de conținutul valizei, pentru că deținuții politici aveau un tratament deosebit în perioada carlistă s-a autodeclarat comunist. când a ajuns în celulă la Doftana nu l-au cunoscut/recunoscut niciun ilegalist dar pentru că era tânăr l-au acceptat. ăsta a fost „marele” ilegalist ceaușescu.mai târziu datorită ideologului evreu al pcr numitul maurer,ceaușescu a fost trimis la Moscova unde a făcut facultatea de științe politice și a primit gradul de general (la absolvirea „frunzelor”).care patriot?!? ceaușescu a fost un tiran care a distrus societatea românească și tot ceea ce avea mai bun România, efectele se resimt și astăzi pentru mizeria morală, socială, economică s.a.m.d. în care ne-a ținut criminalul ceaușescu.

  • Deci Ceașcă nu avea doar două clase mai mult că trenu’
   „facultatea de științe politice” auzi domne’
   Curat murdar

   • hAnonime, Ceașcă ăla a valorat cîți tot politrucii de după 1990 înoace.
    Pricepi?

  • Bă, după scris se vede că ești complet cretin.
   SPER CĂ NU AI APUCAT SĂ TE PUIEȘTI!!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.