Austriecii in ajutorul salvamontistilor romani

Austriecii in ajutorul salvamontistilor romani

0 141

Doi salvamontisti austrieci, dotati cu aparatura speciala de detectare a telefoanelor mobile prinse sub avalansa, vor urca miercuri pe munte, alaturi de salvatorii montani din Bucegi, daca vremea le va permite, pentru a-i cauta pe cei doi turisti disparuti sambata dupa-amiaza pe Valea Caraiman.
Va reamintim ca doi turisti – un barbat si o femeie din Bucuresti – au disparut sambata dupa-amiaza pe Valea Caraiman, din Masivul Bucegi. Zeci de salvatori montani din Busteni, Sinaia si Brasov, precum si jandarmi de la Centrul de pregatire montana de pe Valea Prahovei au participat la cautarile celor doi, incepand de sambata, de la ora 17.30, insa nu au reusit sa dea de urma lor.
Potrivit lui George Cotinghiu, de la Serviciul Salvamont Busteni, doi salvamontisti din Austria, dotati cu aparatura speciala pentru detectarea telefoanelor mobile sub avalansa, au sosit la Busteni, la solicitarea familiei unuia dintre turistii disparuti sambata dupa-amiaza pe Valea Caraiman, din Masivul Bucegi. Cei doi si-au propus sa urce miercuri pana la 2 000 de altitudine, alaturi de salvamontistii din Romania, insa vor face acest lucru numai daca vremea le-o va permite.
Cotinghiu a spus ca pe crestele muntilor este pericol de avalanse, iar in aceste conditii cei care ar urca pana la 2 000 de metri si-ar risca viata.
In cursul cautarilor de marti, salvatorii montani – jandarmi si salvamontisti – au descoperit intr-o zona de pe Valea Caraiman pete de sange, insa, potrivit lui George Cotinghiu, acestea provin, cel mai probabil, de la un caine folosit la cautari de catre Jandarmeria Montana, animal care luni a cazut si s-a lovit chiar in zona in care au fost descoperite petele de sange.
In timpul catarilor de luni, unii salvatori montani au fost surprinsi de doua avalanse, ei fiind scosi nevatamati de sub stratul de zapada de catre colegii lor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.