Austrian Airlines vrea sa fie printre primii operatori ai aeroportului Brasov

Austrian Airlines vrea sa fie printre primii operatori ai aeroportului Brasov

0 104


Se anunta primii operatori de zbor


Nici nu s-au finalizat bine procedurile de negociere privind atribuirea contractului de concesiune de lucrari pentru Aeroportul Brasov Ghimbav si operatorii de zbor isi manifesta interesul pentru a colabora cu viitorul aeroport.


Dupa cum ne-a informat Presedintele Comisiei de realizare a aeroportului din cadrul Consiliului Judetean Brasov, institutia a fost contactata de reprezentantii companiei Austrian Airlines Group, pentru a solicita sa fie tinuti la curent cu evolutia? constructiei, astfel incat sa poata inainta o propunere de colaborare ca operatori de zbor.


Dupa cum declara dl. Iancu Vespasian,? directorul de cercetare de piata al companiei mentionate, dl. Wolfgang Schein, si-a manifestat intentia ca Austrian Airlines sa fie unul dintre primii operatori la Brasov.


?


Fara sa vrea, Berceanu face safteaua viitorului aeroport de la Brasov


De fapt compania austriaca nu este singura care vrea sa vina la Brasov. Multe dintre companiile aeriene care opereaza pe aeroporturile din capitala vor o colaborare cu viitorul aeroport, care va fi gata la inceputul lui 2009.


Unul dintre motive ar putea fi si (non)strategia ministrului Berceanu, care a cam declarat razboi companiilor low-cost. De la sloganul “low-cost high-risk” pe care l-a lansat ministrul si pana la ultima declaratie, aceea ca muta tot traficul low-cost de pe Baneasa ?intr-un viitor aeroport pe care il va construi in urmatorii 10 ani la Alexeni , intr-o fosta unitate militara, ministrul a speriat operatorii de zbor.


Chestia cu speriatul stiam ca trebuie rezolvata in privinta pasarilor, berze, ciori, ce-o mai fi dar ca sa sperii chiar si avioanele e putin cam suprarealist. ?Chiar ma intreb daca nu cumva in studiile de ostacolare n-ar trebui luat in calcul si domnul ministru.


Revenind la Alexeni, acesta este un sat situat la aproximativ zece kilometri de Urziceni (pe soseaua spre Slobozia) si la circa 65 de kilometri de Bucuresti. Fosta unitate militara de aici este dotata cu un mic aeroport, acesta necesitand investitii majore pentru a putea fi operat.


?


Oamenii de afaceri asteapta aeroportul cu nerabdare


Numerosi oameni de afaceri din Brasov, persoanele plecate la munca in straintate, oamenii de afaceri straini care vin in zona, de-abia asteapta noul aeroport. Interesul s-a manifestat prin initierea unor forumuri de discutie, scrisori de sustinere, solicitari de informatii.


Ultima de acest tip a venit, precizeaza dl. Iancu Vespasian din partea unui cetatean german care construieste un hotel pe Valea Prahovei si care s-a interesat de aeroport la Camera de Comert si Industrie, de unde a fost directionat spre consilierul judetean.


Toate aceste imprejurari justifica optimismul afisat de Presedintele Companiei Intelcan, Rhon Weissberger, care afirma recent, intr-un interviu televizat, ca aeroportul va genera profit inca din primul an.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.