Aurarii Apusenilor in imagini

Aurarii Apusenilor in imagini

0 90

Faptul ca tara noastra a fost din toate timpurile cunoscuta pentru bogatiile ei naturale nu mai este niciun secret. Pentru cei interesati sa vada cu ochii lor o parte a bogatiilor patriei, ii invitam sa faca o vizita la Alba Iulia.
Acolo, in perioada 25 martie -3 mai, Muzeul National al Unirii din Alba Iulia, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Alba, Muzeul National de Istorie a Romaniei, in parteneriat cu Rosia Montana Gold Corporation, organizeaza expozitia temporara „Aurarii Apusenilor”.
Punctul central al expozitiei „Aurarii Apusenilor” il reprezinta imaginile ce surprind, pe pelicula fotografica, crampeie din viata aurarilor din zona Muntilor Apuseni din perioada interbelica. Cel care a facut respectivele fotografii, Bazil Roman (1913-1993), a imortalizat intr-o cronica ilustrata modul de exploatare a aurului, locurile si oamenii angrenati in cautarea „metalului galben” in aluviunile raurilor sau in galeriile acestor munti. Totodata, a fost lansata partea intai a volumului al III-lea din seria monografica Alburnus Maior, dedicata cercetarilor arheologice preventive de la Rosia Montana. Este a cincea lucrare stiintifica destinata cunoasterii patrimoniului cultural al Rosiei Montane. Cartea prezinta o prima parte a monografiei arheologice dedicate sitului funerar din zona Taul Corna sau Rosia Montana cum este conoscuta in tara.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.