August, Romania cea mai mare inflatiei din UE

August, Romania cea mai mare inflatiei din UE

0 74

Romania a avut in luna august cea mai mare rata anuala a inflatiei din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, (7,6 procente), urmata de Grecia (5,6 procente) si Ungaria (3,6 procente), conform unei estimari revizuite publicata, miercuri, de Oficiul European de Statistica (Eurostat). In zona euro rata anuala a inflatiei a scazut usor pana la 1,6 procente in luna august (de la 1,7 procente in iulie), iar in Uniunea Europeana rata anuala a inflatiei a scazut usor la 2,0 procente de la 2,1 procente in iulie.
In luna august 2010 comparativ cu luna precedenta, rata anuala a inflatiei a crescut in 10 state membre, inclusiv in Romania, a scazut in opt tari state membre si a ramas stabila in noua state. Cele mai scazute rate anuale ale inflatiei s-au inregistrat in Irlanda (minus 1,2 procente), Letonia (minus 0,4 procente) si Germania (1,0 procente).
Potrivit Eurostat, Romania si Ungaria se afla pe primul loc in UE atunci cand este vorba de cresterea medie a preturilor pe total in ultimele 12 luni (august 2009 – august 2010), cu o crestere de 5,0 procente, cele doua tari fiind urmate de Grecia, cu 3,5 procente. Cele mai scazute rate ale inflatiei in ultimele 12 luni (august 2009 – august 2010) s-au inregistrat in Irlanda (minus 2,3 procente), Letonia (minus 2,0 procente), Portugalia si Slovacia (0,3 procente).

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.