Auditul financiar de la tractorul, in grija PSD

Auditul financiar de la tractorul, in grija PSD

0 132

Azi, 23 februarie,se desfasoara la Tractorul Adunarea Genereala a Actionarilor, in care se va lua in sicutie lichidarea voluntara a societatii. Actionarii uzinei s-au intalnit si cu o zi inaintep pentru ?o adunare generala ordinara a actionarilor (AGOA) in care s-a stabilit ca de auditul societatii se va ocupa Art Expert SRL. Cu acesta firma de consultanta UTB colaboreaza inca din 2002. Potrivit hotararii AGOA, adoptata in sedinta de ieri, valoarea contractului de audit este „cea care a fost stabilita in contractul de prestari servicii de audit intern nr. 1073/2002″, fara sa se precizeze insa si suma in cauza. Managerul societatii de audit Art Expert Brasov este Ioan Basca, membru al Partidului Social Democrat (PSD), fost consilier municipal si fost sef al Directiei Finantelor Publice Brasov. Practic numirea firmei lui Basca pentru auditul financiar la Tractorul a fost doar o formalitate, o prelungire a unui contract mai vechi.


Reamintim ca o adunare generala extraordinara a actionarilor este programata sa aiba loc astazi, la sediul societatii din Brasov, avand pe ordinea de zi: ?aprobarea programului de restructurare; ?adoptarea hotararii de dizolvare si lichidare voluntara; desemnarea unui administrator unic pana la numirea lichidatorului; stabilirea indemnizatiei administratorului unic.


?


Apa a blocat conturile Tractorul


Pana una alta, Compania Apa Brasov a blocat conturile Tractorul. Datoria istorica a uzinei catre Pa Brasov este de 1,7 milioane de lei pentru canalizare. Compania nu a facut altceva decat sa puna in aplicare, cu intarziere, decizia luata de multa vreme de catre plenul Consiliului Judetean Brasov. Sindicalistii spun, insa, ca aceasta decizie nu face decat sa-i incite pe angajati sa iasa in strada si considera ca s-a facut un abuz, deoarece societatea se afla in administrare speciala. „Dupa ce ca suntem persecutati de cei de la Bucuresti, acum si cei de la nivel local ne pun bete in roate. Nu am reusit sa dam decat 23% din lichidare si acum ne vedem in imposibilitatea de a mai achita restul” explica Gheorghe Apostu, liderul Uniunii Sindicale Tractorul.


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.