Audieri DIICOT in dosarul fraudarii BRD – pagube de 43,5 milioane...

Audieri DIICOT in dosarul fraudarii BRD – pagube de 43,5 milioane euro!

0 499

Sorin Popa, fostul director general al BRD este audiat joi dimineata la DIICOT in dosarul creditelor ilegale. Este omul cheie in dosarul celor 17 credite luate in 2008 fara respectarea normelor legale, dupa cum au constatat procurorii, transmite Digi24.
15 dintre ele ar fi ajuns in buzunarele lui Remus Truica, in timp recod si fara sa indeplineasca conditiile necesare pentru a primi acele sume uriase.

Fosti si actuali directori din BRD au fost pusi sub acuzare in acest dosar
Remus Truica a fost pus sub acuzare de DIICOT pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu penal si complicitate la spalare de bani.
De asemenea, Truica a fost pus sub control judiciar, iar pe averea sa (conturi bancare, terenuri si imobile, inclusiv casa din Snagov) a fost instituit sechestru asigurator, pana la concurenta sumei de 35 milioane euro.
In acelasi dosar, fosta sotie a lui Truica, Irina, este urmarita penal pentru constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune si spalare de bani.
Totodata, alte 27 de persoane s-au ales cu dosar penal, printre care se afla fostul senator Sorin Rosca-Stanescu, omul de afaceri Adrian Sarbu, precum si fosti si actuali directori ai BRD, respectiv Lucian Cojocaru, Alexandru Claudiu Cercel Duca, Gabriela Stefanescu Gavrilescu, Dana Bajescu, Andrei Mihail Nanu, Elena Duhomnicu, Monica Ceausu, Alice Monac, Alexandru Lucian Anghelescu.BRD-SG
Conform DIICOT, la sfarsitul anului 2007, la nivelul conducerii executive a BRD a fost initiat si constituit un grup infractional organizat in scopul acordarii de credite, cu incalcarea normelor de creditare, atat cele interne, cat si cele emise de BNR, unor persoane fizice si/sau societati comerciale, activitatea infractionala concretizandu-se in obtinerea unor importante sume de bani din savarsirea subsecventa a unor infractiuni de inselaciune.

Prejudiciul cauzat BRD se ridica la aproximativ 43,5 milioane euro.
Doi dintre liderii gruparii, folosindu-se de functiile detinute in cadrul BRD, au racolat si controlat activitatea mai multor persoane subordonate si aflate in raporturi de munca cu banca, persoane care prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu sau prin neindeplinirea acestora au facilitat aprobarea/acordarea frauduloasa a 17 credite unor persoane fizice sau juridice, cunoscand faptul ca pentru niciunul din credite nu erau indeplinite conditiile minime impuse de normele de creditare si ca imobilele folosite pentru garantarea creditelor au fost supraevaluate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.