Au spart 67 de locuinte in mai putin de doua luni!

Au spart 67 de locuinte in mai putin de doua luni!

0 105

Doi recidivisti risca ani grei de puscarie dupa ce au fost prinsi in flagrant. Dandu-se drept angajati ai unor furnizori de servicii, faptasii intrau in scarile blocurilor si bateau la usi. Acolo unde nu raspundea nimeni, actionau si transportau apoi prada cu taxiul condus de unul din ei. Prejudiciul creat de cei doi depaseste un miliard de lei vechi.
In mai putin de doua luni, cei doi au spart 67 de locuinte. Dandu-se drept angajati de la gaz sau electrica ii pacaleau pe locatari care le deschideau usa de la intrarea in bloc. Dupa ce vizau 3-5 apartamente cu yale tip butuc-para, reveneau la interfon si sunau pentru a verifica daca proprietarii sunt la domiciliu.
Suspectii furau, in general, LCD-uri, plasme, laptop-uri, camere video, aparate foto, bijuterii, bani, valuta sau telefoane mobile. Apoi, transportau bunurile cu o masina a unei firme de taxi, la care unul din ei era angajat in perioada de proba. In total, cei doi au creat un prejudiciu de peste un miliard de lei vechi. Suspectii au ajuns pe mana oamenilor legii in timp ce dadeau o spargere.
Cercetarile au fost finalizate, iar dosarul a fost inaintat cu referat de inceperea urmaririi penale la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov. Cei doi barbati au antecedente penale. Suspectul de 41 ani a debutat in activitatea infractionala in 1991, si a acmulat pana in prezent peste 30 ani de condamanari, fiind specializat in furturi din societati comerciale si locuinte. Cel in varsta de 36 ani, este la randul sau cunoscut pentru infractiuni de furt si talharie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.