Au nevoie de 5.600 de euro pentru a-i invinge pe americani

Au nevoie de 5.600 de euro pentru a-i invinge pe americani

0 122

Cei mai buni informaticieni de la Colegiul „Andrei Saguna” trebuie sa ajunga la deja renumitul concurs de peste ocean, unde au obtinut de-a lungul timpului numeroase premii. Pentru a-i invinge din nou pe americani au nevoie de 5.600 de euro si pentru asta apeleaza la sentimentele de mandrie nationala ale brasovenilor
Tinerii cu aptitudini deosebite pentru algoritmi si limbaje de programare, de la Colegiul National „Andrei Saguna”, nu pot ajunge peste ocean, la concursul international de informatica ASCL din SUA, din cauza lipsei banilor. Daca ar reusi sa adune 5.600 de euro din sponsorizari si de la autoritati, echipa colegiului s-ar prezenta pentru a 10-a oara la aceasta competitie.
De remarcat este faptul ca, de-a lungul anilor, tinerii de la Saguna au obtinut numeroase premii si il mentionam pe cel din 2007 de la Houston, unde s-au clasat pe locul 1.
Alaturi de profesorul coordonator, Adrian Modrisan, elevii fac exercitii intense pentru a aprofunda materia. Competitia American Computer Science League (SCL) va avea loc pe 28 mai, iar elevii romani vor concura impotriva a 230 de licee din Statele Unite ale Americii, Canada si Europa.
Cei care doresc sa-i sprijine pot lua direct legatura cu conducerea Colegiului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.