Au intrat în vigoare restricții de acces în instituțiile publice, pentru persoanele...

Au intrat în vigoare restricții de acces în instituțiile publice, pentru persoanele nevaccinate

0 31

Având în vedere intrarea în vigoare a noilor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobate prin Hotărârea de Guvern 1.130/22.10.2021, accesul publicului în incinta Primăriei Municipiului Brașov și a direcțiilor și serviciilor subordonate Consiliului Local este permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării, verificate prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID-19, care va fi scanat de personalul propriu.

În cazul testării RT-PCR, rezultatul negativ trebuie să nu fie mai vechi de 72 de ore, iar în cazul unui test antigen rapid, rezultatul nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore.

Multe dintre serviciile Primăriei Brașov pot fi accesate on-line, pe site-ul www.brasovcity.ro (secțiunile Acces rapid sau Servicii cetățeni). Excepție fac serviciile unde este necesară depunerea și ridicarea autorizațiilor și acordurilor în format fizic: depunerea și ridicarea documentațiilor pentru autorizațiile de construire și de branșament; certificatele de atestare a edificării construcției; dispozițiile de șantier; documentațiile de urbanism (PUD și PUZ); documentațiile pentru taxi; documentațiile pentru vehicule care nu sunt supuse înmatriculării sau înregistrării; avizele de la Comisia de Circulație; permisele de liberă trecere zilnice; dosarele de concurs; ridicarea autorizațiilor de funcționare pentru care se plătește taxă (restaurant, bar etc.); abonamentele pentru ocuparea domeniului public; procesele-verbale de vecinătate; Ordinul prefectului pentru atribuirea terenului aferent construcției; înscrierile în Registrul Agricol.

În situația în care persoanele care trebuie depună aceste documentații și să ridice autorizațiile sau avizele eliberate de Primăria Brașov sunt în categoria persoanelor nevaccinate, pot împuternici o altă persoană care să facă diligențele necesare. Pentru celelalte servicii, brașovenii sunt invitați să acceseze portalul Primăriei Brașov.

În cazul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Brașov, având în vedere caracterul permanent al activității sale de eliberare certificate de naștere, căsătorie, deces și acte de identitate, accesul la serviciile de stare civilă și evidență a persoanei sunt asigurate și persoanelor nevaccinate. Au fost luate măsurile necesare privind limitarea răspândirii COVID-19, iar așteptarea se face în afara incintei.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.