Au inceput presiunile pentru sporirea puterilor lui Basescu

Au inceput presiunile pentru sporirea puterilor lui Basescu

0 258


Nici nu si-a reluat inca Basescu fotoliul de la Cotroceni, ca trepadusii sai, dandu-si seama ca in actula conjunctura politica rolul lui Basescu este sa ?se pronunte cu DA si NU la legile trimise spre promulgare, au inceput campania pentru sporirea puterilor presedintelui.


Cel mai zelos este Teodor Stolojan, Stolo draga, cel santajat sa lase locul liber la prezidentiale si cine stie, poate ca este santajat in continuare sa-si foloseasca masca de tehnocrat priceput si obiectiv pentru a-I influenta pe romanii inca impresionati de faptul ca “e om serios”.


Luni, imediat dupa referendum, liderul PLD a iesit pe scena pentru a recita poezia preferata a presedintelui: republica prezidentiala. In opinia sa o refublica prezidentiala de tip francez e numai buna. Eh, si cu licuriciul ala mare cum ramane? Dar sa vedem si motivatia:


Consideram ca trebuie restabilit echilibrul intre puterile statului si sa fie posibila dizolvarea Parlamentului prin decizia presedintelui ales in mod direct de catre cetateni„. Ei ati vazut ce-I doare? Deci Presedintele face ce vrea, pune Guvernul, dizolva Parlamentul, pe fata, fara sa mai fie nevoie sa asude CIA pentru asta.


Teoretic, povestea ar putea suna frumos, spusa de povestitori minunati romanilor necajiti: trebuie sa-i dea jos pe parlamentari si pe ministri , numai astfel se rezolva problema coruptiei, o sa lingem miere pe bulevarde si o sa curga lapte in arteziene.


Se vede treaba ca Basescu vrea putere cat mai multa! Numai ca de la Ceausescu incoace asa ceva nu s-a mai pomenit si ne vine greu sa riscam. N-avem la activ decat 15 ani de democratie, uneori amara, uneori nedreapta dar mult mai dulce decat dictatura. Nu putem uita usor ca ne temeam sa spunem o gluma si eram nevoiti sa invatam din discursurile “fiului iubit”, basca izolarea internationala, saracia si disperarea. Nu, multumim, de oferta! Ne-a ajuns!


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.