Au inceput pregatirile pentru Bucharest International JAZZ Competition 2008

Au inceput pregatirile pentru Bucharest International JAZZ Competition 2008

0 187


Avand in vedere succesul editiei din 2007 a Bucharest International JAZZ Competition, unde au fost prezente 30 de trupe din 25 de tari, organizatorii, ?jmEvents.ro, pregatesc deja editia din 2008, prevazuta a avea loc in luna mai.


Potrivit organizatorilor, „Bucharest International Jazz Competition isi propune sa contribuie la recunoasterea valorilor jazz-ului romanesc si international.” La cometitie sunt asteptati muzicieni – trupe si vocalisti cu varsta pana la 32 ani, care vor fi rasplatiti cu premii de 15.000 Euro, constand in bani si concerte, precum si distinctii de „cea mai buna trupa” si “cel mai bun vocalist”. Inscrierile sunt deschise pana pe 10 februarie 2008.


Ideea organizarii unui concurs de jazz in Bucuresti a venit ca o intampinare a asteptarilor publicului roman si a nevoii de alternative la muzica facila sau conventionala. De altfel, concursul se dovedeste a fi o manifestare prestigioasa, singulara in peisajul jazz-ului profesionist din SE Europei, dupa cum apreciaza specialistii.


Editia din 2008 a concursului se desfasoara in cadrul Festivalului International EUROPAfest, care in 2008 va sarbatori 15 ani de existenta. Festivalul cuprinde o intreaga serie de evenimente muzicale – concerte electrizante de jazz, blues si pop, caffe festival si concursul international de muzica clasica pentru flaut, clarinet si compozitie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.