Au inceput lucrarile la pista aeroportului!

Au inceput lucrarile la pista aeroportului!

0 90
Dupa ani de promisiuni, contestatii, amanari si inaugurari ratate, se munceste intens in santierul viitorului obiectiv. Constructorii promit ca vor finaliza lucrarile pana in toamna si ca peste 2 ani vor decola si primele avioane. Pista aeroportului va avea o lungime de 2.820 de metri si o latime de 45 de metri.
Dupa un sir lung de inaugurari de santiere in locatia viitorului aeroport Brasov-Ghimbav, in zona se munceste in premiera serios. In prezenta oficialitatilor, constructorii au promis ca vor finaliza lucrarile la pista pana in toamna.
Pentru dotarea aeroportului cu echipamente electronice de navigatie si urmarire a traficului aerian, autoritatea judetana a primit sprijin din partea ROMATSA
La vizita de lucru au participat numeroase oficialitati care recunosc importanta investitiei, atat  pentru comunitatea brasoveana cat si pentru dezvoltarea turismului si a economiei.
Ministrul Energiei, Constantin Nita, primarul George Scripcaru si Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov, au subliniat impactul pozitiv pe care il va avea investitia asupra intregii Zone Metropolitane.
Pe aeroportul de la Ghimbav vor putea decola sj ateriza avioane de dimensiuni medii.
Pentru pista se vor investi 12 milioane de euro, iar intreaga investitie se cifreaza in jurul valorii de  60 milioane de euro. Daca se vor gasi bani si pentru terminal, aeroportul ar trebui sa fie gata in 2015 -2016.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.