Au început înscrierile la cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania

Au început înscrierile la cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania

0 191

Zeci de candidaţi îşi completează fişele online, apoi le validează în faţa comisiei de înscriere. În acest an, Universitatea braşoveană are mai multe locuri bugetate decât anul trecut, o parte dintre ele fiind, în premieră, pentru candidaţii care vin din liceele de la ţară

Zeci de candidaţi îşi completează fişele online, apoi le validează în faţa comisiei de înscriere. În acest an, Universitatea braşoveană are mai multe locuri bugetate decât anul trecut, o parte dintre ele fiind, în premieră, pentru candidaţii care vin din liceele de la ţară. Alte locuri bugetate sunt pentru candidaţii care accesează domenii prioritare de dezvoltare.
Candidaţi din afara Braşovului au motive serioase pentru care au ales să studieze la Universitatea Transilvania.

„Imi place foarte mult oraşul, sunt oameni frumoşi aici, în comparaţie cu alte centre din ţară, Brasovul chiar s-a afirmat în ultimii ani cu foarte multe rezultate excelente”, spune un student din Rosiori.
Înainte de a opta pentru un program sau altul, conducerea Universităţii Transilvania recomandă candidaţilor să-şi aleagă foarte bine facultatea pe care vor să o urmeze, `n condiţiile în care şi la Transilvania, ca şi la alte centre din ţară, rata pierderilor sau abandonului în primul an este mult mai mare decât în anii următori.
La Universitatea Transilvania sunt 105 programe de licenţă, 73 de masterat şi 18 de doctorat.

În acest an, la licenţă a fost deschis un nou program – Media Digitală, iar la Masterat, Ingineria Mecanică are un nou program. În acelaşi timp, trei program, unul de la licenţă şi două de la masterat sunt desfiinţate şi înlocuite cu altele cerute de piaţa forţei de muncă.

Pentru programele de licenţă sunt 6210 locuri, dintre care 2463 bugetate. 300 de locuri sunt destinate candidaților care accesează domeniile prioritare de dezvoltare a României şi 94 absolvenților de licee din mediul rural. 18 locuri sunt pentru cei de etnie rromă. La masterat sunt peste 3200 de locuri, din care 1350 sunt bugetate.

Cu excepţia Facultăţilor de Medicină, Muzică şi Educaţie fizică şi sporturi montane, la facultăţile Universităţii Transilvania admiterea se face pe bază de dosar.
Înscrieri se fac până în 14 iulie iar taxele de şcolarizare sunt cuprinse între 3.000 de lei şi 6.000 de lei. Absolvenţii cu rezultate excepţionale care aleg Universitatea Transilvania vor primi un laptop, cazare şi o masă gratuită la cantină, pe tot parcursul anului universitar, dacă au nevoie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.