Au inceput impaduririle in judetul Brasov

Au inceput impaduririle in judetul Brasov

0 70

La indemnul prefectului Ion Gontea si cu el in frunte, insotiti si de subprefectul Ciprian Bancila, functionarii Prefecturii Brasov aupornit ieri la o actiune de impadurire a unei zone depopulate din Rezervatia Naturala de pe Dealul Lempes – Sanpetru.
Au fost plantati circa 3.000 de puieti de paltin si larice, singurul rasinos care isi pierde iarna acele. Actiunea s-a desfasurat sub indrumarea si coordonarea unor specialisti de la Directia Silvica. Sa speram ca acestia au fost intr-adevar specialisti in lucrari forestiere, si nu niste bucatari sau cazangii numiti pe criterii politice sa duca grija padurilor.
“Am invatat si noi, cu aceasta ocazie, cum se procedeaza la plantarea unui copac, astfel incat acesta sa prinda radacini si sa supravietuiasca. Am vrut sa dam un exemplu brasovenilor, dar si sa aratam ca ne pasa de mediul inconjurator. Asemenea acþiuni vor mai avea loc si in perioada urmatoare, in alte zone din judet”, a afirmat subprefectul Bancila.

Sa speram ca nu sunt doar vorbe mari si se va trece si practic la actiune, caci muntii din judetul nostru au fost destul de vaduviti de codrii care ii acopereau, fara ca cineva sa puna ceva in loc.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.