Au inceput donatiile din banii publici, dupa model basescian !

Au inceput donatiile din banii publici, dupa model basescian !

0 151

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat marti ca atat ea, cat si „foarte multi” dintre colegii de Cabinet au decis sa doneze restul salariului pe care il vor incasa pana la sfarsitul anului, iar banii sa fie depusi intr-un fond de solidaritate. Ea a adaugat ca va dona 75% din salariul actual, pentru ca restul de 25% va fi redus.
„Masina nu am de la minister, dar sigur, fara sa para un gest populist, ci doar unul solidar, noi am decis, foarte multi dintre colegii din Cabinet, sa donam restul salariului, sa-l punem la dispozitia acestui fond de solidaritate, cei care ne permitem sa trecem prin aceasta perioada grea”, a spus Udrea.
„Ar fi o solutie si aceea de a da acesti bani unui numar de pensionari, care sunt cei mai afectati ca urmare a reducerii cu 15% a pensiilor. Deci, variantele ar fi fie ca banii acestia sa mearga intr-un fond de solidaritate, fie sa mearga catre persoane individualizate, catre pensionari care sunt afectati de aceste reduceri si sigur, si eu m-am gandit ca in aceasta varianta as dona restul salariului catre pensionari din colegiul meu”, a mai spus Udrea, care a precizat ca ar putea fi vorba de 30 de pensionari carora sa le imparta salariul.
Ea a mai spus ca a constatat, din discutiile pe care le-a avut cu colegii din Guvern ca toti sunt constienti de nevoia de a face gesturi de solidaritate.
„Nici intr-un caz nu rezolvam asa problema, nu cred ca am putea fi acuzati de demagogie sau de populism, pentru ca nu ne imaginam ca asta e solutia problemei, ci doar am dori sa fie un gest solidar cu cei care trec mai greu prin criza economica”, a mai spus Udrea.
Se pare ca ministresa a ratat inca un moment in care mai bine ar fi tacut. Cinismul acestor gesturi ingretoseaza : vor primi pomana din bani publici, dar via unei doamne marinimoase, un numar de 30 de pensionari din 4.000.000
Pentru doamna socoteala e foarte simpla. Spera sa “dea bine” alaturi de reducerea telefoanelor din minister.
Asta dupa recenta plata de 40.000 de euro pentru un sondaj despre atractia litoralului romanesc sau plata unui site de reclama al Romaniei, de peste 500.000 de euro?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.