Au fost impuse reguli clare pentru sportivii care vor reveni la antrenamente:...

Au fost impuse reguli clare pentru sportivii care vor reveni la antrenamente: fotbaliștii nu mai au voie să… scuipe pe teren, iar la tenis, schimbul de terenuri va fi interzis!

0 85

Cluburile din România au primit o anexă în care se explică ce condiții trebuie îndeplinite pentru reluarea antrenamentelor în cazul sporturilor care se pot practica în aer liber.

Din anexa respectivă reiese scuipatul pe terenul de antrenament, la fotbal mai ales, va fi interzis ! La tenis este permis accesul a cel mult trei participanți (2 jucători, 1 antrenor/medic etc). Schimbarea terenurilor nu mai este permisă. În plus, jucătorii vor trebui să-și marcheze propriile mingi și să le folosească doar pe acestea la serviciu. Evident, nu vor exista copii de mingi. La sfârșitul meciului, strângerea mingilor se va efectua doar cu ajutorul tuburilor special concepute sau cu ajutorul altor echipamente care nu implică un contact direct cu pielea jucătorilor.

Sportivii au primit reguli clare pe care trebuie să le urmeze și după antrenament:

1. Echipamentele sportive trebuie dezinfectate cu atenție după fiecare folosire.
2. Îmbrăcămintea folosită în timpul antrenamentului trebuie pusă direct într-o sacoșă închisă ermetic,
urmând ca după aceea să fie spălată la o temperatură de peste 80 de grade Celsius.
3. Tratamentul de refacere (fizioterapie, kinetoterapie) trebuie făcut cu respectarea precauțiilor: este de preferat să fie făcut doar de persoanele care au absolută nevoie. În orice moment, în afara personalului medical esențial, în zona de fizioterapie / kinetoterapie trebuie să fie prezentă o singură persoană. Personalul medical trebuie să fie dotat cu echipament de protecție personală.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.