Au cazut primele capete de magistrati brasoveni

Au cazut primele capete de magistrati brasoveni

0 138

Preºedintele Tribunalului Braºov, Aurelia Munteanu, ºi preºedintele Secþiei penale a acestei instanþe, Dan Iulian Nãstase, au fost revocati asearã de catre Consiliul Superior al Magistraturii. Decizia CSM vine in urma unei analize a modului in care ºefii de instanþe ºi procurorii ºefi din Brasov si Craiova au gestionat cazul Serghei Gorbunov.
Membrii Secþiei de judecãtori a CSM au decis, cu majoritate de voturi, revocarea judecãtorilor braºoveni din funcþiile de conducere, invocând articolul 51, alineatul 2, litera b, din Legea 303/2004. Potrivit acestei reglementari, o astfel de mãsurã se ia „în cazul exercitãrii necorespunzãtoare a atribuþiilor manageriale privind organizarea eficientã, comportamentul ºi comunicarea, asumarea responsabilitãþilor ºi aptitudinile manageriale”.
Secþiile de procurori ºi judecãtori ale CSM au analizat separat modul în care magistraþii ºefi gestioneazã situaþii de genul Gorbunov. Preºedintele Tribunalului Braºov, Aurelia Munteanu, ºi preºedintele Secþiei penale a acestei instanþe, Dan Iulian Nãstase, au fost audiati de catre CSM a alaturi de alti sase magistrati doljeni, printre atributiile carora se numara si respectarea procedurilor de punere in libertate si apoi organitare a urmaririi generale in cazul lui Serghei Gorbunov.
Decizia Secþiei CSM se pune imediat în executare si poate fi atacatã în 15 zile de la comunicare, în plenul Consiliului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.