Atunci când prostia prinde coajă! Azi PNL versus USR etapa pe județ!

Atunci când prostia prinde coajă! Azi PNL versus USR etapa pe județ!

0 108

Prostia este persuasivă, sigură de sine, autosufientă pe când deşteptăciunea trebuie convinsă, pentru că este flexibilă, citez dintr-un preot ortodox.
Deoarece deşteptul se înfrăţeşte cu prostul pentru că omul inteligent speră, îngăduie și tolerează atunci când prostul are doar certitudini.
Ce te faci însă când proșții se ceartă între ei? Căci prostia pare loc de odihnă propagandistică atunci când inteligența presupune efortul constant.

Cum am ajuns la concluziile astea în această perioada? Mi-am amintit de ,,Jurnal în anul Ciumei” de Daniel Defoe. Da scriitorul care ne-a inspirat copilăria cu aventurile lui Robinson Crusoe. Și mi-a amintit de scandalul de după ciuma roșie din perioada ultracunoscută acum a Coronavirus a ultrașiilor pretinși de dreapta.

Să recapitulăm unde băltește aroganță lipsită de I.Q. : tribune goale pe motiv de Covid 19. Totuși, intră echipată perfect echipa PNL Brașov cu una de o sută de lei în mână să-i împartă săracilor. Nu că i-ar iubi, dar, deh, este an electoral. Nr. 10 nu este Scripcaru – cel ce are după zeci de amânări doar zero condamnări – ci ,,Adibasul” reșapat zis și Opincă. Omul aruncă cu balonul minciunii în aer și…..gooool. 1-0 pentru PNL Brașov ( echipă subvenționată din banii publici) pe motivul că stăteau singuri pe teren.

Logic ar fi fost ca echipa adversă să se poziționeze pe cealaltă parte a terenului. Fals. Se infiltrează. Stau în aceeași tabără dar la mijlocul jocului dau autogol. Cum cine? Cei de la USR. PLUS că beneficiază de noile reglementări FIFA, Bruxelles&LGBT.

Scot la înaintare o doamnă care cică și ea se ocupă de golul din ființa națiunii și ce lovește direct la vinclul sărăciei. Știți, că așa e în fotbal acum: unul tânăr, unul trans, unul gras pe card de la buget și o doamnă sau domnișoară oengistă. Proporțiile trebuie respectate. Domna Flavia Boghiu – vîrf ascuns în cazierele de la USR a dat atacul viral la vinclu. În apărarea sa sare căpitanul fals de la usereișii PLUS, Coliban. Politic corect. Omul zice că au același antrenor principal – Soroș – și aceaiași secunzi ( Iohannis, Orban, Cioloș) și că a respectat schema jocului. Scandal mare între cele două echipe ce joacă pe aceași parte a terenului. Noroc că spectatori nu mai sunt din motiv de autoizolare. Talentul și vocația democrației moare acum sufocată de prostie, în timp ce jucătorii au argumente lingvistice. Sau limbistice. Stadionul s-a mutat pe facebook.

Dar să vedem ce spune fiecare:
PNL Brașov ne atrage atenția că inițiatorul și coordonatorul “Vă ajutăm din Brașov” este membru USR.
Le aducem la cunoștință că știam. Le amintim, de asemenea, că și membri ai PNL Brașov și ai altor partide politice sunt voluntari în “Vă ajutăm din Brașov”. Să denigrezi un asemenea proiect este ridicol. USR Brașov o susține, în continuare, pe Flavia Boghiu în acest demers.
,,Vă ajutăm din Brașov” este despre oameni și solidaritate, nu despre altceva. Să respectăm acest lucru!

Jurnal de criză – episodul 25 – ,,Vorbim cu Flavia Boghiu despre „Vă ajutăm din Brașov” și despre noul proiect, „Adoptă un bunic!”.
Filiala județeană PNL din Brașov a transmis luni că alianța USR-PLUS ar fi transformat în ziua de Paște o acțiune civică într-un prilej de campanie electorală. În replică, inițiatorul și coordonatorul acțiunii spune că nu a ascuns niciodată că este membru USR.
Suntem profund dezamăgiți de transformarea unei acțiuni civice la care au participat mii de brașoveni bine intenționați, prin fel de fel de donații dezinteresate, într-o acțiune de campanie electorală a alianței USR-Plus chiar in zilele sfinte de Paște. Nu este prima data când USR-Plus transformă subtil acțiunile civice ale oamenilor de bună credință în acțiuni electorale. Această atitudine, de a aresta campania “Vă ajutăm din Brașov” pentru un grup de politicieni, nu este doar nedemnă, dar este și profund necreștină în ziua Sfintelor Paște”, a transmis PNL Brașov pe pagina de socializare a filialei.

În replică, persoana acuzată de PNL, Flavia Boghiu, spune că este inițiatorul și coordonatorul acțiunii Vă ajutăm din Brașov și că nu a ascuns niciodată că este membru USR:
E important să ne reamintim câteva lucruri evidente, fiindcă unii oameni încearcă să denigreze “Vă ajutăm din Brașov”, insinuând că aș avea o motivatie necurată în acest demers. Eu, Flavia Boghiu, sunt inițiatorul și coordonatorul acțiunii Vă ajutăm din Brașov. Eu, Flavia Boghiu, sunt membru USR Brașov. Eu, Flavia Boghiu, am fost aleasă pe locul 2 (în octombrie 2019), în urma alegerilor interne, să reprezint USR Brașov în Consiliul Local.
Fac servicii sociale de aproape 10 ani. Mi-am dedicat tinerețea și energia vârstnicilor pe care îi ajutăm prin ceea ce facem. Așa că ideea Vă ajutăm din Brașov a venit firesc, m-am simțit responsabilă să îmi folosesc cunoștința și priceperea pentru a ajuta comunitatea să depășească această perioadă grea. Mi s-a atras atenția că vor folosi apartenența mea politică împotriva mea. Nu m-a împiedicat, deoarece Vă ajutăm din Brașov NU ESTE DESPRE POLITICIENI. Drept dovadă, avem voluntari din PNL, din PSD, am inițiat dialog cu Primarul George Scripcaru, cu Președintele Consiliului Județean Adrian Veștea (PNL) și cu Prefectul Cătălin Văsîi, tocmai pentru că atunci când vine vorba de a ajuta oamenii, culoarea politică nu are relevanță.
N-am ascuns niciodată că sunt membru USR, am fost și voi continua să fiu întotdeauna transparentă cu voi iar insinuările malițioase nu mă sperie. Vreau să știți că eu voi continua să fac ceea ce fac, cu aceeași determinare și implicare, și nu voi accepta ca eforturile și suținerea oamenilor de bună credință, adică susținãtorii şi voluntarii Vã ajutãm din Braşov, și ajutorul pe care seniorii noștri îl primesc prin ceea ce facem să fie contaminate de meschinării politice

Fain sau ce?
Să nu uit: Scripcaru e liber, după trei dosare grele (în opinia DNA)!
Și să ciocnim betonul primarului cu panseluțele sale la anul de paște (le) mamii lor de marxiști.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.