Atlasul Romaniei ONLINE

Atlasul Romaniei ONLINE

0 71

Luni, 21 aprilie 2008, ora 10.00, in cadrul seminarului cu tema “Instrumente si proiecte pentru o dezvoltare teritoriala durabila”, va fi lansat primul “Atlas Teritorial online al Romaniei”, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa dat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.
La eveniment participa ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, dl. L?szl? BORB?LY, dl. Dr. Octavian GROZA, profesor universitar si director al laboratorului Cuguat -TIGRIS, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi, dl. Dr. Ion Ghizdeanu, Presedinte Comisia Nationala de Prognoza, specialisti in dezvoltare teritoriala ai MDLPL, cercetatori si profesori ai centrelor universitare din Cluj si Iasi.
Atlasul teritorial online al Romaniei – baza de expertiza teritoriala – este o lucrare initiata si coordonata de MDLPL si elaborata de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Atlasul reprezinta un produs stiintific original si inovativ de inalta calitate care va fi un instrument de lucru pentru institutiile publice si factorii de decizie administrativi si politici.
Aplicatia va facilita intelegerea problematicilor specifice dezvoltarii teritoriale si va asigura acces publicului larg la un fond de harti si materiale de sinteza despre principalele tendinte teritoriale la nivelul Uniunii Europene si Romaniei.
Atlasul teritorial al Romaniei a fost elaborat sub forma unui site ce va fi inserat ca un subdomeniu pe situl MDLPL. Hartile si cartogramele, insotite de texte explicative, vor putea fi consultate online de orice persoana sau institutie interesata. In vederea utilizarii tuturor functiunilor disponibile, aplicatia Atlas teritorial online al Romaniei (inclusiv HyperAtlasul Europa si HyperHarta Romania) va putea fi instalata la cerere pe serverele institutiilor publice interesate.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.