Ati auzit de Consiliul Administrativ -Tinutul Secuiesc?

Ati auzit de Consiliul Administrativ -Tinutul Secuiesc?

0 87

Uniunea Democrata Maghiara din Romania a infiintat, la Targu Mures, Consiliul Administrativ „Tinutul Secuiesc”, format din reprezentantii UDMR in administratiile publice locale din judetele Mures, Harghita si Covasna.
„La congresul din februarie (al UDMR – n.r.) am luat hotararea, in statutul nostru, de a infiinta trei comisii regionale pentru autoritatile locale, pentru primarii, pentru consilierii locali si scopul era pentru a coordona si articula mai bine interesele regionale. Fiindca un primar, o autoritate locala, o comunitate locala, spre exemplu, din Bihor probabil are alte prioritati de dezvoltare a comunitatii decat unul de la Targu Secuiesc si de aceea nu se poate face o conlucrare foarte buna. Noi vom organiza aceste comisii in regiunile noastre, unde avem primari si comunitati locale”, a declarat, vineri, presedintele UDMR, Hunor Kelemen.
Potrivit liderului Uniunii, Consiliul Administrativ „Tinutul Secuiesc” este un for pentru alesii locali, care va lua locul Consiliului Alesilor Locali, dar care va fi mai diversificat, pe regiuni.
Conducerea Consiliului Administrativ „Tinutul Secuiesc” va fi exercitata de sapte membri, iar presedinte a fost ales Peter Ferenc, primarul orasului Sovata.
„A existat un Consiliu National in cadrul UDMR, acum sunt consilii regionale, care doresc intarirea administratiilor locale din aceasta regiune, din judetele Harghita, Mures si Covasna. Aceste regiuni, prin reprezentantii lor, pot sa isi spuna punctul de vedere. Presedintii regionali sunt si in conducerea UDMR, iar problemele noastre pot fi rezolvate mult mai usor. Aceste administratii se lupta cu probleme specifice si cred ca aportul nostru va fi mult mai mare. Din punct de vedere administrativ poate vor avea o influenta mai puternica pentru ca putem sa gandim regional”, a afirmat, la randul sau, Peter Ferenc.

La constituirea Consiliului Administrativ „Tinutul Secuiesc” au participat liderul UDMR, Hunor Kelemen, fostul presedinte al Uniunii Marko Bela, vicepresedintele politic, Laszlo Borbely, precum si alti lideri ai formatiunii si reprezentanti ai administratiei publice locale din judetele Mures, Harghita si Covasna.

La cel de-al X-lea Congres al UDMR, care a avut loc in februarie la Oradea, printre cele 80 de propuneri de modificare a Statutului Uniunii s-a aflat si infiintarea a trei consilii administrative regionale, Tinutul Secuiesc, Partium si Banatul cu mijlocul si sudul Transilvaniei, care sa raspunda mai usor la necesitatile, doleantele si problemele celor care lucreaza in administratiile publice locale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.