Atentionare cod galben de frig

Atentionare cod galben de frig

0 147

Iata ca iarna a inceput sa ne ciocane la usa, asa ca, dupa vremea mult prea blanda de pana acuma, i se vor vedea pasii pe munti, iar mai la vale ii vor curge puhoi lacrimile.
Preventiv, meteorologii au lansat atentionare de cod galben, adica este vorba de o racire accentuata si precipitatii importante cantitativ in toata tara.
Incepand cu aceasta dimineata de 13 octombrie, ora 6,00, si pana poimaine, 15 octombrie, ora 12.00, vremea se va raci accentuat, devenind deosebit de rece pentru aceasta perioada. In regiunile centrale si vestice precipitatiile vor fi mixte, iar in nord-vest si la munte vor predomina ninsorile.
Vantul va avea intensificari in toate regiunile, iar in zona montana inalta va fi tare, viscolind ninsoarea. In judetele din vestul, centrul si nordul tarii, cantitatile de apa, cumulate pe tot intervalul, vor depasi pe arii extinse 25 de litri pe metru patrat si, izolat, 50 de litri pe metru patrat.
Dupa acest interval vremea isi va reveni, dar nu se vor mai atinge temperaturile de pana acuma, ceea ce pare normal in aceasta perioada a anului.
Nu ma incurc sa vorbesc de cicloane si anticicloane, ba mediteraneene, ba irlandeze, etcetera, v-as plictisi. Cert este faptul ca trebuie sa scoatem mai la vedere hainele groase si sa tragem tare cu ultimele aprovizionari de toamna, caci legumele de sezon se termina si ele.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.