Atentie unde va scaldati

Atentie unde va scaldati

0 60

Reprezentantii Comisiei Europene sunt cu ochii pe litoralul romanesc. Acestia au avertizat ca daca nu ne pazim marea, exista riscul sa interzisca scaldatul in zonele pe care ei le considera suspecte. Daca mergeti la mare, pe litoralul romanesc, trebuie sa aveti mare grija unde va scaldat. Asta pentru ca, in multe locuri calitatea apei lasa de dorit. Acestea sunt concluziile unui raporr recent al Comisiei Europene.

Apa, plina de bacterii
Potrivit agentiei de presa Mediafax, pentru prima data, in sezonul estival 2007 Comisia Europeana a stat cu ochii si pe litoralul romanesc. S-au luat probe din Marea Neagra, din 35 de locuri. Analizele au scos la iveala faptul ca doar in 10 locuri apa era relativ curata, in rest era plina de bacterii, care in mod normal nu ar fi trebuit sa fie in mare. Bacteriile provin cel mai probabil de la statiile de epurare care nu indeplinesc toate conditiile cerute de mediu sau de la cei care au aruncat reziduuri toxice. La polul opus se afla litoralul grecesc si cel turcesc, singurele laudate de europeni.
Zonele monitorizate de Comisia Europeana se intind pe tot litoralul romanesc, de la Navodari, pana la Vama Veche. ingrijorator este faptul ca nici o treime din locurile de scaldat nu indeplinesc toate conditiile cerute de normele europene. Biologii europeni cred ca bacteriile cu probleme s-au dezvoltat din cauza celor care au deversat reziduuri in Dunare sau mare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.