ATENȚIE ȘOFERI! Toate radarele vor fi scoase pe şosele, timp de trei...

ATENȚIE ȘOFERI! Toate radarele vor fi scoase pe şosele, timp de trei zile

0 173

În primele 5 luni ale anului, 118 oameni au murit, iar aproape 500 au fost răniți grav în accidente provocate de viteză

Toate radarele vor fi scoase pe şosele timp de trei zile, începând de astăzi, într-o acțiune a Poliției Române pentru prevenirea accidentelor rutiere.
În primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave, soldate cu decesul a 118 oameni și rănirea gravă a altor aproape 500.
Poliția Română anunță că timp de trei zile toate radarele vor fi scoase pe şosele pentru depistarea celor care depăşesc viteza legală.
Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale şi cinemometrele portabile model TruCAM, precizează Poliția, într-un comunicat de presă.
Conform sursei citate, vor fi utilizate şi aparatele etilotest, etilometru şi drugtest, pentru depistarea șoferilor băuți sau aflați sub influența drogurilor.

În primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave, ocupând locul al treilea în ierarhie, cu 470 de accidente (cu 104 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.