Atenție, șoferi : Legea vă obligă, chiar și în actuala perioadă, să...

Atenție, șoferi : Legea vă obligă, chiar și în actuala perioadă, să aveți Inspecția Tehnică Periodică la zi!

0 65

Registrul Auto Român a anunțat ce se întâmplă cu valabilitatea ITP, în condițiile restricțiilor de circulație impuse din cauza epidemiei de coronavirus. Anunțul făcut de RAR nu este cel așteptat de șoferi și merge împotriva spiritului ordonanțelor militare din ultimele zile și a faptului că, șoferii cărora le expiră ITP-ul în această perioadă, nu ar trebui să iasă din case și să aglomereze stațiile ITP…

Mai exact, șoferii sunt obligați ca și până acum să aibă ITP valabil, iar pentru efectuarea acestuia trebuie să se prezinte cu mașina la o stație de ITP sau reprezentanță RAR. Șoferii prinşi în trafic cu autoturisme ale căror ITP-uri sunt expirate, vor fi amendaţi şi li se vor confisca plăcuţele, iar maşinile lor nu vor mai putea fi deplasate decât împinse sau pe platforme! Prima inspecţie tehnică periodică rămâne la trei ani pentru autoturismele noi, la un interval de doi ani pentru maşinile cu o vechime de până în 12 ani şi la fiecare 12 luni pentru cele mai vechi de 12 ani.

Potrivit unui comunicat al Registrului Auto Român, „autoritățile competente nu au luat nicio decizie care să schimbe în vreun fel legislația în vigoare cu privire la valabilitatea inspecției tehnice periodice (ITP). Orice decizie care privește activitatea RAR în acest sens va fi comunicată cu celeritate pe toate canalele oficiale!”.

Singurele măsuri luate de Registrul Auto Român în condițiile epidemiei de coronavirus a fost dezinfectarea sediilor RAR din toată țara.

„Toate reprezentanțele Registrului Auto Român din țară au fost dezinfectate, weekend-ul acesta, cu substanțe profesionale și autorizate pentru limitarea răspândirii COVID-19. Dezinfecția s-a efectuat în toate spațiile în care au acces clienții, dar și în zonele administrative și de birouri.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.