ATENȚIE – nu se mai pot folosi conturi false pe Facebook!

ATENȚIE – nu se mai pot folosi conturi false pe Facebook!

0 37

ICCJ a decis că este infracțiune și se pedepsește cu închisoare!

Adio conturi false pe Facebook. ICCJ a decis că este o infracţiune ca o persoană să deschidă un cont pe Facebook cu numele altei persoane.
Sunt foarte multe conturi pe social media care folosesc numele altor persoane. Mai mult, postează fără acordul acelei persoane informaţii, fotografii şi imagini video.
Instanţa supremă a decis că este infracţiune
Fapta de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare deschisă publicului, folosind ca nume de utilizator numele unei alte persoane şi introducând date personale reale care permit identificarea acesteia, întruneşte două dintre cerinţele esenţiale ale infracţiunii de fals informatic prevăzută în art. 325 din Codul penal, respectiv cea ca acţiunea de introducere a datelor informatice să fie realizată fără drept şi cea ca acţiunea de introducere a datelor informatice să aibă ca rezultat date necorespunzătoare adevărului”, se arată în hotărârea ICCJ publicată de Agerpres.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție are legătură cu un caz concret în care o persoană a fost condamnată la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru o astfel de faptă.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.