Atentie la telefoanele anonime pe care le primiti!

Atentie la telefoanele anonime pe care le primiti!

0 371

Dupa ce castiga increderea celor cu care vorbesc, le solicita date personale ale rudelor apropiate, de multe ori ale celor plecati an strainatate. Dupa un timp, infractorii ii suna pe acestia pentru a-i minti ca rudele din Romania au avut un accident rutier si au nevoie foarte repede de bani

Infractorii au noi metode de a afla datele personale ale viitorilor pagubiti prin metoda accidentul. Infractorii suna in general persoanele varstnice, de obicei pe telefoanele fixe, si se dau drept politisti. Dupa ce castiga increderea celor cu care vorbesc, le solicita date personale ale rudelor apropiate, de multe ori ale celor plecati an strainatate. Dupa un timp, ii suna pe acestia pentru a-i minti ca rudele din Romania au avut un accident rutier si au nevoie foarte repede de bani. Infractorii isi motiveaza apelul telefonic, spunand ca metoda acci2realizeaza un sondaj de opinie sau au nevoie de date in vederea aplicarii votului prin corespondenta.
De-a lungul timpului, Politia a mai facut campanii de prevenire a acestor infractiuni, si desi sunt foarte frecvente, brasovenii declara ca sunt prudenti atunci cand vine vorba de telefoane de la straini sau de dat bani oamenilor pe care nu ii cunosc.
Infractorii au si alte metode de a afla datele de identificare ale persoanelor pe care le vizeaza. Acestia nu dau mereu telefoane, mai afla informatii si de la vecini sau cunoscuti. Politistii va sfatuiesc sa nu vorbiti sau sa nu dati bani necunoscutilor, iar in cazul in care vi se pare suspect faptul ca cineva are nevoie de informatii de la dumneavoastra sunati de urgenta la 112.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.