Atentie la taxa auto! Inscrierea masinilor aduse din UE

Atentie la taxa auto!
Inscrierea masinilor aduse din UE

0 54

Persoanele care cumpara autovehicule noi inmatriculate in Uniunea Europeana in intervalul 15 decembrie 2008- 31 decembrie 2009 vor fi obligate sa inscrie masinile in tara intr-un interval maxim de 60 zile, incepand cu anul viitor, pentru a beneficia de scutire de la plata taxei auto, potrivit Mediafax.
„Am avut o corespondenta cu Uniunea Europeana, care ne-a atras atentia ca legislatia actuala in domeniul taxei auto nu corespunde prevederilor europene si ca nu avem dreptul sa continuam cu aceasta exceptie. Voi prezenta Guvernului o ordonanta de urgenta prin care persoanele care au cumparat masini inmatriculate in UE in perioada exceptiei vor avea la dispozitie 60 de zile pentru a inmatricula autoturismul in tara, fara plata taxei auto. Ceilalti care depasesc acest termen vor plati taxa”, a declarat, joi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.
Conform unor declaratii oficiale Guvernul a cerut CE prelungirea cu sase luni a exceptiei la taxa auto, solicitarea insa a fost respinsa.
Legislatia in vigoare prevede ca autovehiculele a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 centrumetri cubi si care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania sau in alte state membre ale Uniunii Europene incepand cu 15 decembrie 2008 se excepteaza de la obligatia de plata a taxei pe poluare pentru autovehicule. Prevederile se aplica pana la 31 decembrie 2009 inclusiv.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.