Atentie la hotii din buzunare

Atentie la hotii din buzunare

0 96

Surse din Politie atentioneaza asupra recrudescentei furturilor din buzunare,in contextul in care caldurile din acest anotimp impun o imbracaminte cat mai decent-sumara.
In aceste conditii banii,in portofel sau „vrac”,nu prea au unde sa fie ascunsi de hotii din buzunare,acestia obtinand o prada usoara mai ales prin locurile aglomerate, cum ar fi pietele agroalimentare,marile magazine sau mijloacele de transport in comun, ca sa dau cele mai la indemana exemple.
Modul de actiune al hotilor este destul de simplu:rareori actioneaza singuri,de obicei lucrand in grup de doi sau trei,eventuala prada pasandu-si-o unul altuia,de parca ar fi la furat pepeni.
In locurile aglomerate – este vorba de situatii in care se cumpara – hotii il inconjoara pe cel filat ca are „furnicute” si, in timp ce unul il inghesuie putintel dintr-o parte, altul,cu o haina pe brat (sau o punga mai mare din plastic),in cealalta parte,incearca sa dea lovitura.Al treilea fileaza imediata apropiere si sta sa primeasca pasat „mortul”, adica ce a „umflat” cel cu bratul mascat,pentru a o intinde cu dovada.
Cam acelasi scenariu se aplica si prin autobuze.
Politia sfatuieste ca banii sa fie purtati in locuri cat mai ferite,in cantitatile strict necesare.Femeile sunt sfatuite sa poarte banii,daca au sutien,in el si fara jena,iar
barbatii intr-unul din buzunarele din fata ale pantalonilor.
Politia,chiar daca cunoaste marea majoritate a hotilor din buzunare,roaga sa fie scuzata daca nu poate sa-i bage la „mititica”,pentru ca,daca nu-i prinde pe faptasi in flagrant,treaba are valabilitatea zero.Iar hotii au ajuns sa fie atat de bine organizati, incat este greu de realizat flagrantul.
In acest sens Politia roaga opinia pulica sa participe activ in caz de semnalizare a unor furturi.Este drept,in limita posibilitatilor fizice si a curajului din fiecare.Caci hotii din buzunare,la caz ca se vad incoltiti,sunt in stare sa apeleze chiar si la arme albe. Dar,colaborand organele de ordine su opinia publica,se spera ca acest fenomen sa fie cat mai mult diminuat in efect.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.