Atentie la furtunile de vara!

Atentie la furtunile de vara!

0 181

In ultima vreme se aude tot mai des de oameni omorati de traznet sau incendii izbucnite din aceeasi cauza. Si toate acestea in cadrul unor furtuni scurte, dar napraznice. Se pare ca Natura s-a saturat sa fie „indrumata” de interventia umana si se scutura tot mai tare, pentru a da de inteles ca este cazul sa fie lasata in pace, in vechile ei tipare.
Iata doua din ultimele cazuri in speta.
Un tanar din Oradea a murit dupa ce a fost lovit de trasnet, iar o gospodarie din comuna Lugasu de Jos a fost distrusa de incendiul declansat de un fulger, in timpul furtunii care afectat mai multe localitati din judetul Bihor, sambata dupa-amiaza.
Furtuna care a afectat sambata dupa-amiaza judetul Bihor nu a durat mai mult de 10 minute, insa a fost suficient ca un tanar sa-si piarda viata. Barbatul, in varsta de 20 de ani, a fost surprins pe strada de furtuna si a fost lovit de trasnet. Medicii de la SMURD au fost chemati la fata locului, insa nu au putut face altceva decat sa constate decesul.
Un echipaj de pompieri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bihor a fost solicitat pentru a interveni la stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din comuna Lugasu de Jos. Acoperisul unei case a fost lovit de fulger si a luat foc, fiind distrus in intregime. Pana la sosirea pompierilor, flacarile au distrus si 90 de metri patrati din gospodarie.

Aceste doua cazuri nu sunt, din pacate, singurele petrecute in tara de la inceputul verii si pana acum. Si in judetul nostru, zona de munte, s-au intamplat asemenea belele, vi le amintiti. Si va amintiti si de recentele furtuni, tot scurte, dar puternice, care au provocat pagube si inundatii prin diferitele cartiere brasovene sau in celelalte localitati din judet. Toate acestea sunt inca o avertizare pe care Natura o da si iar o da, din ce in ce mai puternic, asupra faptului ca omul ar trebui sa lase egoismul sau de animal superior in favoarea unei curatenii in gandire. Altfel simbioza elementelor naturii il vor distruge

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.