Atentie la cumparaturi

Atentie la cumparaturi

0 103

Acum, ca suntem in preajma Sarbatorilor de Iarna, dam iama prin magazine, cat de saraci om fi, dupa tot felul de cumparaturi: cadouri, de ale gurii si de ale bautului.
Daca pentru necomestibile nu ar fi chiar atatea probleme, acestea putand fi din start apreciate sau nu, in ce priveste papica si udatura zbaterile sunt mai mari. Ca omul isi zice: macar cu atata sa ne alegem!
Dar tocmai aici apar problemele, caci fiecare doreste sa cumpere, cu banii disponibili, cat mai mult. Si atunci multi privesc la preturi, sa fie cat mai mici, fara a se mai uita la calitate.
De acest lucru profita nesimtitii care se gandesc numai la buzunarul lor, la castig, si nu tin cont ca pot baga in oala omului lucruri care il pot imbolnavi.
Directia Sanitar Veterinara atentioneaza, in acest sens, cumparatorii sa cumpere doar de la unitati alimentare autorizate, unde marfa este controlata si unde, daca totusi a prezentat minusuri calitative, ai cum sa te duci cu o reclamatie. De aceea este bine sa se evite cumparaturile, mai ales a carnii de porc, „din portbagaj”, asa cum se mai intalnesc cazuri cand unii taie animale si le vand, neautorizat, amatorilor de chilipir, ceea ce poate duce la imbolnaviri cu trichiniloza.
Pana acuma au fost controlate de catre inspectorii DSVSA 120 de unitati care depoziteaza, proceseaza si comercializeaza carne si produse din carne. Dintre acestea 15 au fost amendate pentru diferite nereguli constatate, iar 10 au scapat doar cu un avertisment.
Aceste controale se vor intensifica in urmatoarea perioada, pentru ca si deverul va creste. Este o masura binevenita si ar fi indicat sa fie controlate cat mai des si in amanuntime marile magazine, unde fiind vanzarile mari, si neregulile pot sa apara, intentionat sau nu, mai des.
Deci atentie la ce si de unde cumparati!

Dan Bota.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.