Atentie la casele de schimb valutar

Atentie la casele de schimb valutar

0 73


Se stie ca multi romani au plecat peste hotare ca sa castige un ban in plus fata de ce ar fi primit, pentru aceeasi cantitate si calitate a muncii, in Romania. Iar multi dintre acesti instrainati de strea actuala a economiei romanesti trimit, de pe unde se afla la lucru, bani rudelor ramase in tara, pentru a le mai usura viata.


Acesti destinatari ai banilor – in mare majoritate este vorba de euro – se duc sa-I schimbe in lei de-ai nostri la casele de schib valutar.


Din pacate, la unele case valutare, datorita unor patroni rapace, ofertele afisate mare si ispititoare ascund ce este in spatele gardului frumos vopsit.


In interiorul caselor de schimb valutar, aflate in incaperi mici si foarte mici, se mai afla o serie de panouri pe care se afla litere si cuvinte minuscule, de-ti trebuie ochi de soim sa poti descifra ce vor sa zica.


Si ele vor sa zica regulamentul si conditiile de schimbare a banilor in acel loc.


Se intelege ca toate acestea sunt concepute in favoarea casei de schimb respective, nu intru in amanunte. Si sunt in asa fel concepute incat se incadreaza in limita legii, dar iti ciugulesc chiar si pana la 30% din bani, chiar daca tu ai vazut afara, pe panoul cu afisarea cursului valutar, ca acolo se practica un comision de 0 (zero) lei.


Si cum multi dintre cei ce vin sa schimbe sunt persoane in varsta, multe cu un numar de ani de scoala limitat, fara potenta unor calcule rapide in procente si, chiar avand-o, fiind cu timpul limitat, se pomenesc ca una este socoteala de acasa si alta este cea din targ. Si nici nu li se permite sa dea inapoi.


Ar fi bine ca aceasta anomalie sa fie combatuta prin masuri care sa-i oblige pe patronii caselor de schimb valutar sa afiseze vizibil si pe intelesul tuturor, in cuvinte strict la obiect, conditiile de schimb. Iar angjatii acestor stabilimente sa aiba obligatia de a informa clar si corect pe solicitanti, si nu sa se faca ca ploua.


Cum s-a putut ajunge la o afisare clara a comisionului, cu anumite dimensiuni minime, asa s-ar putea proceda si cu restul.


Iar cui nu-I convine, sa se lase de meserie.


?


Dan Bota ?????

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.