Atentie la avalanse

Atentie la avalanse

0 107
La Balea Lac, riscul de producere de avalanse este in continuare mare, adica de gradul patru o scara de la unu la cinci, conform meteorologilor. "Pentru prevenirea accidentelor montane, solicitam turistilor sa nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a muntilor Fagaras si de asemenea sa evite practicarea sporturilor de iarna in aceasta zona. In zona turistica Balea Lac accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Balea Cascada", a precizat Adrian David, Seful Salvamont Sibiu. Potrivit acestuia, turistii ar trebui sa se adreseze salvamontistilor inainte sa practice sporturile de iarna in zona turistica Balea Lac.
Cei care ajung la Hotelul de Gheata si la cabanele de la Balea Lac, trebuie sa aiba echipament de iarna si echipament de salvare din avalansa.
Pentru prevenirea accidentelor montane, salvamontiÅŸtii solicită turiÅŸtilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de Nord a munÅ£ilor FăgăraÅŸ ÅŸi, de asemenea, să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă. În zona turistică Bâlea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă. În căldarea glaciară a Lacului Bâlea deplasările trebuie efectuate respectând toate condiÅ£iile impuse de perioada în care riscul de avalanşă rămâne ridicat.
TuriÅŸtii care doresc să practice sporturi de iarnă în această zonă sunt rugaÅ£i să solicite informaÅ£ii ÅŸi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflate în zonă.
SalvamontiÅŸtii recomandă turiÅŸtilor care se deplasează în zona montană să aibă echipament specific perioadei de iarnă ÅŸi echipament de salvare din avalanşă (sondă de avalanÅŸe, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă).

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.