Atentie la absente! 400 de chiulangii au ramas fara alocatii in judet

Atentie la absente! 400 de chiulangii au ramas fara alocatii in judet

0 449

Aproape 400 de copii din judet si-au pierdut alocatiile speciale dupa ce au absentat de la ore. Tot din pricina chiulului, alti 400 de beneficiari vor primi sume mai mici. 63.000 de lei nu vor mai ajunge in familiile cu o situatie financiara dificila

Aproape 400 de copii din judet si-au pierdut alocatiile speciale dupa ce au absentat de la ore. Tot din pricina chiulului, alti 400 de beneficiari vor primi sume mai mici. 63.000 de lei nu vor mai ajunge in familiile cu o situatie financiara dificila. Printre masurile pe care le vor lua autoritatile brasovene se numara vizitarea localurilor din proximitatea scolilor si liceelor. Jandarmii si politisti vor sa-i identifice pe elevii care chiulesc: acestia vor fi consiliati iar autoritatile vor discuta si cu parintii.
De acest beneficiu social au parte familiile care au in componenta copii cu varsta de pana la 18 ani, care frecventeaza cursurile unei forme de invatamant fara intrerupere si ai caror membri nu au venituri lunare individuale mai mari de 530 de lei.
Cuantumul alocatiei este stabilit diferentiat, in functie de numarul membrilor si de veniturile acestora si este cuprins intre 75 si 428 de lei. Pentru a nu risca diminuarea si pierderea alocatiilor speciale si pentru a preveni si combate abandonul scolar din judet, autoritatile vor lua mai multe masuri.chiulangii1
Din cele 5.000 de familii beneficiare din judet, aproape 2.000 au in componenta copii de varsta scolara.
Problema absenteismului si a diminuarii cuantumului si suspendarii acestuia este prezenta in special in mediul rural, in familiile defavorizate cu copii in clasele gimnaziale, preponderent de etnie roma. Cea mai grava situatie este la Sacele, Tarlungeni si Budila.
Elevii care au intre 10 si 19 absente nemotivate sunt sanctionati cu 20 % din valoarea alocatiei iar celor care ajung pana la 20 de absente li se taie jumatate din cuantumul venitului. Plata alocatiei se suspenda pentru cinci luni in cazul in care un copil dintr-o familie beneficiara a acestui ajutor depaseste 20 de absente nemotivate.
In jur de 1.000 de elevi ajung sa absenteze nemotivat in fiecare an in judetul Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.