Atentie! Jucarii toxice!

Atentie! Jucarii toxice!

0 119

Copiii sunt extrem de vulnerabili si trebuie aparati de efectele nocive ale lucrurilor din jurul lor. Putini dintre noi cunosc faptul ca multe dintre obiectele pe care le oferim copiilor nostri pentru a a se juca si a se distra sunt, de fapt, adevarate bombe cu ceas care sunt pe punctul de a le dinamita sanatatea.
Asadar, copiii risca sa fie intoxicati cronic cu produsele chimice din jucarii, iar cei mai afectati sunt micutii din familii sarace. Boli cronice, cauzate de chimicalele din papusi sau ursuleti de plus, ii afecteaza deja pe multi dintre copiii europeni, sustin expertii de mediu, citati de cotidianul „Le Monde”.
Potrivit unui studiu al Agentiei Federale de Mediu din Germania, Marike Kolossa-Gehring, care a fost prezentat in cadrul unui colocviu de biosupraveghere, desfasurat recent la Paris, toti copiii din Germania sunt afectati cronic de produsele chimice care intra in alcatuirea jucariilor ce sunt fabricate in aceasta tara.
Avand in vedere ca jucariile din Germania sunt similare cu cele care se comercializeaza si in celelalte tari europene, este foarte posibil ca multi alti copii din Europa sa se afle in aceeasi situatie, iar contaminarea sa aiba deja proportii ingrijoratoare.
Colocviul de biosupraveghere, care a avut loc la Paris, face parte din Planul European pentru perioada 2004-2010 si isi propune sa creeze un sistem integrat de informare pe mediu si sanatate.
Din pacate, dupa cum a declarat reprezentanta Directiei Generale a Mediului din cadrul Comisiei Europene, Birgit Van Tongelen, programul prin care inca din anul 2005 se urmarea crearea unei retele de experti in biosupraveghere este impiedicat, cel putin in aceasta perioada, din cauza faptului ca au fost oprite finantarile.
Victimele cele mai usoare sunt copiii cu varste cuprinse intre unu si trei ani, expusi direct substantelor toxice care intra in compozitia sunatorilor cu bile din metal, ce pot fi inghitite, sau a jucariilor de baie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.