Atenție! Frizeriile și saloanele de înfrumusețare trebuie să solicite certificarea conformității...

Atenție! Frizeriile și saloanele de înfrumusețare trebuie să solicite certificarea conformității cu normele de igienă

0 106
Whether you have an important business meeting or simply want to look amazing for a night out at the casinos, the expert stylists in our salon will transform you into your best self, with services such as hairstyling, makeup/tinting, waxing, and manicures & pedicures.

Frizeriile și saloanele de înfrumusețare din toată țara trebuie să solicite certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică de către direcțiile de sănătate publică, în vederea reautorizării, potrivit unui nou act normativ care a intrat în vigoare în ianuarie 2020.
Vorbim despre Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 15/2020 pentru modificarea şi completarea  Ordinului MS nr. 1030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire şi pentru funcţionarea obiectivelor ce desfăşoară activităţi cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei.

Actul normativ a fost publicat pe 14 ianuarie 2020 în Monitorul Oficial.
„În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Ordinului toate persoanele fizice sau juridice care desfășoară activități de utilizare a produselor biocide pentru dezinfecție, dezinsecție și deratizare în spațiile utilizate de populație și activități de coafură și alte activități de înfrumusețare trebuie să solicite certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București sau serviciile din cadrul ministerelor cu rețea proprie, după caz”, a informat recent Direcția județeană de sănătate Timiș.

Prin noul ordin al ministrului Sănătății, din 14 ianuarie 2020 (Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 15/2020), s-a introdus o nouă prevedere:
„Certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică este obligatorie pentru:
a) activitățile de utilizare a produselor biocide pentru dezinfecție, dezinsecție și deratizare în spațiile utilizate de populație;
b) activitățile de coafură și alte activități de înfrumusețare”.

Astfel, certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică este obligatorie pentru activitățile de utilizare a produselor biocide pentru dezinfecție, dezinsecție și deratizare în spațiile utilizate de populație și pentru activitățile de coafură și alte activități de înfrumusețare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.