Atentie brasoveni – vremea se raceste dupa 15 ianuarie!

Atentie brasoveni – vremea se raceste dupa 15 ianuarie!

0 379

Meteorologii prognozeaza pentru urmatoarele doua saptamani o racire accentuata a vremii, in special dupa 14-15 ianuarie, interval de la care sunt estimate si precipitatii in toate regiunile, la inceput sub forma de ploaie, ulterior predominand ninsorile, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila pana pe data de 24 ianuarie.

La munte
In prima saptamana, vremea se va raci accentuat. Astfel, la inceputul intervalului vor fi valori medii diurne de 6 – 7 grade si nocturne de aproximativ zero grade, iar pe 18 si 19 ianuarie se vor inregistra -12 grade pe timpul zilei si -18 grade noaptea. Regimul termic va marca o crestere treptata, iar la sfarsitul intervalului de prognoza media temperaturilor maxime va fi cuprinsa intre -6 si -4 grade si a celor minime se va situa in jurul a -12 grade. In prima zi se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie si lapovita, apoi va ninge, cu o probabilitate mai mare si mai abundent, in intervalele 11-14 ianuarie, respectiv 15-18 ianuarie.

TransilvaniaIARNA - BRAZI
La inceputul intervalului de prognoza vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada a anului, desi temperatura aerului va scadea usor de la o zi la alta. Valorile maxime diurne vor cobori de la 9 – 10 grade in prima zi spre 2 grade in 14 si 15 ianuarie, pentru ca, ulterior, procesul de racire sa se accentueze, iar in intervalul 17 – 21 ianuarie nu se vor mai depasi -7 pana la -6 grade la amiaza, mediat pe intreaga regiune. Ulterior, maximele vor creste treptat, spre valori normale pentru ultima decada a lunii ianuarie, de aproximativ -2 grade. Temperaturile nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, fiind in scadere de la 2 – 3 grade, in primele nopti, spre -15 grade in jurul datei de 19 ianuarie, pentru ca apoi sa creasca treptat pana la -10 grade, in medie, in ultima noapte.
In primele doua zile ale intervalului de prognoza vor predomina ploile, apoi vor fi precipitatii mixte, iar dupa data de 15 ianuarie va ninge local si temporar, dar mai important cantitativ in jurul datelor de 15 si 19 ianuarieEstimarile meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.