Atenție – ANAF a publicat noul format al Declaraţiei unice!

Atenție – ANAF a publicat noul format al Declaraţiei unice!

0 193

Așa cum suntem deja obișnuiți ANAF a scimbat din nou DECLARATIA UNICA. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat în această săptămână noul format al Declaraţiei unice, un formular privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice.
Documentul este obligatoriu şi pentru cei care nu realizează venituri, dar optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi trebuie completat până la 25 mai.
Persoanele care vor depune Declarație unică pentru veniturile din 2022 trebuie să ia în considerare plafonul de 12 salarii minime, care a fost anul trecut de 30.600 de lei.
După creșterea salariului minim de la 1 ianuarie, noul plafon pentru plata contribuțiilor a ajuns la 36.000 de lei. În plus, contribuabilii care încasează sub şase salarii minime plătesc doar impozit pe venit, iar cei care își fac PFA în 2023 trebuie să depună formularul în 30 de zile.
Fiscul le recomandă ca Declarația unică să fie transmisă prin mijloace electronice, cum ar fi prin intermediul serviciului „Spațiul privat virtual” sau pe site-ul eguvernare.ro.
Vă reamintim că documentul este obligatoriu şi pentru cei care nu realizează venituri, dar optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi trebuie completat până la 25 mai. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.