Ateliere ultramoderne la Scoala Profesionala Germana Kronstadt

Ateliere ultramoderne la Scoala Profesionala Germana Kronstadt

0 992

In noile laboratoare se vor pregati cei peste 500 de elevi care frecventeaza scoala devenita emblema pentru invatamantul profesional din intrega tara. Lucrarile de reparatii si de reamenajare a cladirii in care functioneaza atelierele au fost facute de catre Primarie. Investitorii straini, parteneri ai scolii germane, s-au ocupat de dotarea atelierelor care se va realiza in doua etape

Scoala Profesionala Germana Kronstadt si-a inaugurat atelierele de practica moderne. In noile laboratoare se vor pregati cei peste 500 de elevi care frecventeaza scoala devenita emblema pentru invatamantul profesional din intrega tara. Lucrarile de reparatii si de reamenajare a cladirii in care functioneaza atelierele au fost facute de catre Primarie. Investitorii straini, parteneri ai scolii germane, s-au ocupat de dotarea atelierelor care se va realiza in doua etape.

Prin aceste lucrari s-au amenajat laboratoare de mecatronica, pneumatica, laborator CNC, ateliere pentru utilaje conventionale, ateliere de sudura, de lacatuserie, de logistica, sala pentru protectia muncii, sala de instruire si un snack-point. De noile ateliere vor beneficia 540 de elevi, de patru ori mai multi decat se inscrisesera in 2012. Tinerii cred ca spatiile dotate cu tehnologie de ultima ora sunt o rampa de lansare pentru multi tineri dornici sa invete o meserie.

Pentru ca s-a dovedit o poveste de succes, modelul scolii Kronstadt va putea fi repetat si ar putea deveni un centru de formare pentru alti profesori. Primarul George Scripcaru intentioneaza sa deschida la Brasov o a doua scoala profesionala care sa aiba exact aceeasi formula, aceeasi structura acelasi format. Edilul considera ca este necesar ca anumite colegii sau licee care astazi sunt teoretice si care nu produc un produs final, o meserie, sa fie transformate in scoli profesionale.scoala kronstadt2

Si Ariana Bucur, inspector general ISJ Brasov, crede ca acest centru ar putea sa fie un centru de formare pentru colegii de specialitate din Brasov dar si din tara astfel incat s-ar putea crea si fonduri extrabugetare.

Municipalitatea intentioneaza ca in perioada urmatoare sa amenajaze si sala de sport a unitatii de invatamant, printr-o investitie estimata la 900.000 de lei, si un camin internat pentru elevi. Scoala Profesionala Germana „Kronstadt” a fost deschisa in 2012 si functioneaza pe vechiul amplasament al fostului Liceu Rulmentul. Scoala pregateste elevi in domeniile tehnice solicitate de investitori straini, in special germani din Clubul Economic German din Brasov.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.