Atacuri pesediste dure la adresa lui Basescu

Atacuri pesediste dure la adresa lui Basescu

0 104

Atacuri dure la adresa presedintelui Traian Basescu au fost exprimate ieri, in Complexul Expozitional din Bucuresti, la luarile de cuvant din cadrul lucrarilor Consiliului National al PSD. Cel mai dur discurs se pare ca poate fi atribuit lui Adrian Nastase, care nu uita ca Traian Basescu i-a batut in termopane folosind mana matusii Tamara.
„Si cainele Vasile ar putea ajunge consilier de securitate la Cotroceni”, este una din declaratiile liderului social-democrat Adrian Nastase, al carui discurs a deschis lucrarile Consiliului National.
Un alt lider PSD, presedintele de onoare Ion Iliescu, l-a caracterizat pe seful statului drept factor principal de discordie permanenta intre instituþiile statului, zgandarind o rana mai veche, zgandarita intr-una de matelot, dupa cum bate vantul intereselor sale.
„Totul in jurul lui Basescu se surpa, cu exceptia propietatilor familiei lui. El trebuie sa gaseasca alti vinovati decat cei reali. Ne arata pe noi cu degetul de cand era primar general. Boala Romaniei se numeste Traian Basescu”, a mai spus Nastase.

Adrian Nastase, presedintele CNC al PSD, l-a atacat si in continuare dur pe presedintele Romaniei, la lansarea candidatilor pentru europarlamentare. Nastase a mai subliniat ca, in ultimii ani, oamenii s-au indepartat de politica si nu mai au incredere in politicieni, principala cauza fiind comportamentul partinic si sub orice critica, de mahala, al lui Traian Basescu.
Nastase i-a reprosat sefului statului ca „Guvernul nu este al lui, ci este al Romaniei”, asta ca apropo la desele imixtiuni prezidentiale in treburile Guvernului, direct sau prin intermediul premierului Boc, latraul sau personal.
Adrian Nastase i-a salutat pe Ion Iliescu, pe ministrii PSD, pe liderii din tara, pe parlamentarii, pe primarii si consilierii PSD care au venit la acest eveniment, imbarbatandu-i la bataliile electorale care urmeaza.
„Ne-am intrunit pentru a transmite intregii Romanii ca sunterm pregatiti pentru asaltul final. Momentul nostru a sosit”, a concluzionat Nastase.
Si Ion Iliescu l-a atins pe Basescu direct, afirmand despre acesta ca este un factor de discordie permanenta intre institutiile statului
„Eu nu am nimic personal cu Traian Basescu, dar orice analiza obiectiva nu poate sa nu constate ca prezenta lui, cinci ani, nu a inseamnat un pas inapoi pentru tara”, a spus Ion Iliescu.
Si celelalte varfuri pesediste care au luat cuvantul au condamnat evolutiile basesciene pe prima scena a tarii, ca prim-solist. Ramane sa vedem, dar si sa hotaram, cum va cadea cortina dupa actul final.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.